KØB NU OG AFDRAG MED 200 KR. PR. MDR - ROMFADANDEL I ET 40 LITER EX. PX SHERRY EGEFAD MED RÅ-ROM FRA JAMAICA - 65 % ALKOHOL - SØDES NÆNSOMT OG AFTAPPES VED 42 % ALKOHOL - HVER ANDEL FÅR 5 FL.

400,00 kr

 

"ROMFAD, EX. PEDRO XIMÉNEZ SHERRY FAD - FAD No 18"

Køb eller forær en andel i dette romfad og få 5 fl. dejlig sødlig rom med 42% alkohol, med egen etikette og som bliver lagret og modnet i Wineboutique's romkælder i 12 til 18 mdr. fra aug/sep 2023 og frem - Hvis du elsker rom eller kender en der gør, er dette tilbud et must. - SE ALLE VORES FADANDELE HER

I det samme du har købt en andel, laver vi dig et håndskrevet certifikat i en pæn ramme. Når rommen er modnet færdig i 2024 eller begyndelsen af 2025, får du 5 flasker vidunderlig rom med eget navn og nummer. Lige til din hjemmebar.

OBS: Dette er en andel du køber på afdrag (se mere nederst)

fadandel50literexskotlanderfadmedromsomerdestilleretpjamaicaogtrinidad-32

TypeRom
LandJamaica
10 stk. På lager
Beskrivelse

Dette er en fadandel med afdrag. 200 kr. om mdr. rentefrit indtil andelen er betalt + 200 kr. i engangsbeløb til administration. Du betaler hver d. 1 i mdr. hvor du får tilsendt faktura på mail. - Her kan du betale over netbank eller Mobilepay. - Hvis du ikke betaler afdragene, vil vi skrive og ringe til dig, men reagere du ikke efter et par gange, vil andelen bortfalde uden tilbagebetaling. - Du kan altid få en oversigt på indbetalinger på info@wineboutique.dk

En fadandel indeholder:

-5 flasker 50 cl* rom fra det berømte romland Jamaica og som er sødet nænsomt med Muscovado (rørsukker fra Mauritius) Du får eget navn, år og nummer på en super flot etikette, der sættes på flasken ved aftapning.

-- Håndskrevet ejer-certifikat (Leveres eller afhentes efter aftale)

--- Årlig fadejer dag, hvor vi smager på rommen og kan følge udviklingen. (til andelshavere på øerne, sendes smagsprøver) - Ønsker man at have en gæst eller to med til fadejerdag, skal dette meddeles pr. mail og der betales 100 kr. ved ankomst pr. gæst. Gæsterne kan kun smage på andelsejerens fadrom, men der kan smages på diverse hylderom, kaffe, chokolader, knas etc. (Der har været fadejerdag, men det er muligt at få en smagsprøve fra fadet ved at komme i butikken)

---- Invitation til særlige arrangementer

----- Særlige romtilbud forbeholdt fadejere

------ 10 % rabat på alt rom i Wineboutique. (Til webshopkunder tilbagebetales rabat på mobilepay straks)

------- Adgang til romklub på facebook, hvor man kan dele oplevelser, samt modtage løbende info fra Wineboutique.

------- Du har altid adgang til dit fad i Wineboutique's fadkælder i åbningstiden

*Rommen vi fylder på fadet er en rå-rom fra Jamaica på 65 % alkohol. Vi fyldte rommen på egefadet i aug/sep 2023. Til allersidst aftapper vi til drikkevenlig styrke (ca. 42 %) - Rommen er sødet med Muscovado sukker (20-30 g. pr. l)

 (Der kan stadig købes andele derefter. Prisen stiger 10 % hver anden måned fra 1 januar 2024)

FAD

  • 40 liters fad, hvor der før har været Pedro Ximénez sherry på (Pedro Ximénez er en meget sød drue til sherry) SECOND FILL
  • Modnings tid forventes af være 12 til 18 måneder fra påfylding i august/sep 2023

ROM

  • Jamaica/Caribien rå-rom på 65 %
  • Rå-rom destilleret på melasse fra sukkerrør, som er dyrket på Jamaica.
Område og Producent

Historisk set anses Barbados for at være roms fødested, men øen Jamaica får æren for at forfine romfremstillingsprocessen og sætte rom på kortet globalt. Ikke alene adskiller jamaicansk rom sig fra andre fremstillet i hele Caribien på grund af dens smag, men i marts afholdt Jamaica sin allerførste romfestival for at sætte ord på. Når det kommer til rom, har Jamaica strenge standarder for at lave høj kvalitet – hvis ikke den bedste – i verden, hvilket ikke kan siges om andre rom fra mange andre steder.

Jamaicansk rom, som anses for fyldig, er melasse gæret på store fade kaldet "puncheons" og destilleret i pot stills, en praksis, der går tilbage til det 17. århundrede. Fyldig rom er afhængig af naturlig, eller hvad der omtales som "vild", gæring, der giver dem en tydelig smag.

"Den berømte 'jamaicanske funk' har været populær i århundreder og oser af tropiske frugter, træ, gummi, røg, krydderier og sød karamel og melasse,

Historien om jamaicansk rom begyndte i 1749, med etableringen af Appleton Estate , selvom selve stedet dateres endnu længere, til 1665, hvor briterne tog Jamaica fra spanierne. I slutningen af ​​det 19. århundrede var der mere end 100 destillerier på Jamaica, men nu er der kun en håndfuld.

Måden rom laves på varierer betydeligt, men det starter med sukkerrør. På Jamaica laves rom med melasse, den tykke, klæbrige væske, der er tilbage, når sukkerrørsjuicen er kogt og sukkerkrystallerne fjernet. Pot-still rom er en jamaicansk specialitet – robust rom med stor smag med mere 'funk' end deres caribiske fætre, især sammenlignet med rom fra spansktalende øer.

Man bruger 10 varianter af sukkerrør, hvilket giver mere frugtagtige og smøragtige noter. Fra 10 tons sukkerrør får man et ton sukker, og deraf ca. 360 flasker.

i dag er der 6 destillerier tilbage på jamaicansk jord. De er Appleton Estate, Long Pond Estate, New Yarmouth, Hampden Estate, Worthy Park Estate og Monymusk Estate.