- Beskrivelse
En fadandel indeholder:
- 5 flasker 50 cl* rom fra Trinidad og det berømte destilleri Angostura. Rommen bliver ret sød og aftappes ved ca. 42 %. Du får eget navn, år og nummer på en super flot etikette, der sættes på flasken ved aftapning.
-- Håndskrevet ejer-certifikat (sendes eller afhentes, som aftales)
--- Årlig fadejer dag, hvor vi smager på rommen og kan følge udviklingen. (til andelshavere på øerne, sendes smagsprøver) - Ønsker man at have en gæst eller to med til fadejerdag, skal dette meddeles pr. mail og der betales 100 kr. ved ankomst pr. gæst. Gæsterne kan kun smage på andelsejerens fadrom, men der kan fuldt ud smages på diverse hylderom, kaffe, chokolader, knas etc.
(Der har været fadejerdag, men det er muligt at få en smagsprøve fra fadet ved at komme i butikken)
---- Invitation til særlige arrangementer
----- Særlige romtilbud forbeholdt fadejere
------ 10 % rabat på alt rom i Wineboutique. (Til webshopkunder tilbagebetales rabat på mobilepay straks)
------- Adgang til romklub på facebook, hvor man kan dele oplevelser, samt modtage løbende info fra Wineboutique.
------- Du har altid adgang til dit fad i Wineboutique's fadkælder i åbningstiden.
*Rommen vi fylder på fadet er rå-rom fra Trinidad og er på 70 % alkohol. Rå-rommen er formodnet i 3 mdr. i tropisk klima. Vi fylder rommen på fadet i aug/sep 2023. Til allersidst aftapper vi ved 42% og søder rommen ret meget.
FAD
- 50 liters fad, hvorpå der før har været Oloroso sherry og rom en gang. (second fill)
- Modnings tid forventes af være 12 til 18 måneder fra påfylding i aug/sep 2023. (Der kan stadig købes andele derefter. Prisen stiger 10 % hver anden måned fra 1 januar 2024)
ROM
- Trinidad - Rå-rom fra Destilleriet Angostura.
- let brunlig rom (pga af formodningen) destilleret på melasse fra sukkerrør, som er dyrket på Trinidad.
- Område og Producent
Vi fortsætter succesen og bliver ved med at introducere muligheden for at få sit helt eget romfad eller i hvert tilfælde muligheden for sammen med andre rom elskere at eje andele i et romfad som lagre og modner i Wineboutique's romkælder.
Wineboutique's lager og butik ligger i Hadsten og her har vi holdt til i 12 år (2011) - Vi har en stor passion for rom og til at føre os en på den sti, mødte vi for nogle år siden Anders Skotlander. Danmarks bedste og mest berømte rum-maker. Dengang havde Anders været i gang i en 3 år og allerede med hans første edition SKOTLANDER RUM V præsterede han at få en meget sjælden guldmedalje ved verdens mest anerkendte rommesse i Miami.
Nu har vi så sammen med Anders taget springet og vi selv modne rom til perfektion. Her kom så idéen, som vi har fra whisky verdenen, at udbyde fadandele i romfade. Læs meget mere om Anders HER
Fra Anders har vi købt 4 egetræsfade på 50 liter og som der før har været Oloroso sherry på. Det er nu second fill vi tilbyder og denne gang er det rom fra Trinidad.
Rom i engelsk stil er for det meste lavet af melasse og ser tilbage på en lang tradition. Dens smag beskrives ofte som stærk og krydret. Rommen skylder det den lange gæringstid, dens produktion i pot stills og den lange lagring på egetræsfade. Den engelske stil bruges hovedsageligt i Barbados, Belize, British-Guyana, Jamaica, Mauritius, St. Lucia og Trinidad/Tobago.
Da rom i "the british style" er rigtig gode når de får lang fadlagring, har vi formodnet den rå-rom som kommes i vores fade her i Danmark. Trinidad er et land som laver den britisk stil og vi har valgt rom fra det skønne caribiske land.
Trinidad er en lille caribisk ø i de små Antiller og ligger tæt på den venezuelanske kystlinje. Efter opdagelsen i 1498 af Christoph Columbus forblev øen først under spansk kontrol, men passerede føringen omkring 30 gange mellem spanske, franske, britiske, hollandske og courlandske herskere. Det Forenede Kongerige gav Trinidad sin uafhængighed i 1962. Indbyggernes forskelligartede oprindelse fødte en bestemt kultur, hvor karneval er et væsentligt element. Det er også bemærkelsesværdigt, at to sprog eksisterer side om side på øen: fransk og kreolsk.
Da briterne besatte øen i 1797, bragte de også sukkerindustrien og dens biprodukt rom med sig. Så Trinidad producerer stadig rom i britisk stil (pot-still, ret tung) indtil i dag.
I dag har Trinidad kun et operationelt destilleri tilbage, Trinidad Distillers Ltd. (TDL), som blev grundlagt i 1949. Destilleriet er en del af virksomheden Angostura, som er berømt for deres aromatiske bitter, der bruges i mange cocktails.
Øen er også hjemsted for det verdensberømte Caroni-destilleri, som lukkede sine døre i 2002 efter 84 år i drift. Caroni-rommerne er kendt for deres unikke beskidte stil og er meget eftertragtede på samlermarkedet, hvilket får priserne til at stige i vejret i et par år uden ende i sigte.
Trinidad rom er kendt for sin ret komplekse smag med noter af urter, tjære, læder og brændt karamel.