FADANDEL I ET 50 LITER EX OLOROSO SHERRY FAD M/ RÅ-ROM FRA JAMAICA - 65 % ALKOHOL - SØDES IKKE OG AFTAPPES VED FADSTYRKE - HVER ANDEL FÅR 5 FL.

2.200,00 kr

 

"ROMFAD Ex. oloroso No 21"

Køb eller forær en andel i dette romfad og få 5 fl. dejlig ikke sødet rom, som aftappes ved fadstyrke ca. 65 %, med egen etikette og som bliver lagret og modnet i Wineboutique's romkælder i 12 til 18 mdr. fra aug/sep 2023 - Hvis du elsker rom eller kender en der gør, er dette tilbud et must.

fadandel50literexskotlanderfadmedromsomerdestilleretpjamaicaogtrinidad-32

TypeRom
LandJamaica
18 stk. På lager
Beskrivelse

En fadandel indeholder:

- 5 flasker 50 cl* rom fra den berømte rom-ø Jamaica. Rommen sødes ikke og aftappes ved fadstyrke, som er ca. 65 %. Du får eget navn, år og nummer på en super flot etikette, der sættes på flasken ved aftapning.

-- Håndskrevet ejer-certifikat (sendes eller afhentes, som aftales)

--- Årlig fadejer dag, hvor vi smager på rommen og kan følge udviklingen. (til andelshavere på øerne, sendes smagsprøver) - Ønsker man at have en gæst eller to med til fadejerdag, skal dette meddeles pr. mail og der betales 100 kr. ved ankomst pr. gæst. Gæsterne kan ikke smage på fadrommen, men der kan smages på diverse hylderom, kaffe, chokolader, knas etc.

---- Invitation til særlige arrangementer

----- Særlige romtilbud forbeholdt fadejere

------ 10 % rabat på alt rom i Wineboutique. (Til webshopkunder tilbagebetales rabat på mobilepay straks)

------- Adgang til romklub på facebook, hvor man kan dele oplevelser, samt modtage løbende info fra Wineboutique.

------- Du har altid adgang til dit fad i Wineboutique's åbningstid

*Rommen vi fylder på fadet er rå-rom fra Jamaica og er på 65 % alkohol. Rå-rommen er formodnet i 3 mdr. i tropisk klima. Vi fylder rommen på fadet i aug/sep 2023. Til allersidst aftapper vi ved fadstyrke (Cask strength)

FAD

  • 50 liters fad, hvorpå der før har været Oloroso sherry og rom en gang. (second fill)
  • Modnings tid forventes af være 12 til 18 måneder fra påfylding i aug/sep 2023. (Der kan stadig købes andele derefter. Prisen stiger 10 % hver anden måned fra 1 januar 2024)

ROM

  • Jamaica - Rå-rom.
  • let brunlig rom (pga af formodningen) destilleret på melasse fra sukkerrør, som er dyrket på Jamaica.
Område og Producent

Vi fortsætter succesen og bliver ved med at introducere muligheden for at få sit helt eget romfad eller i hvert tilfælde muligheden for sammen med andre rom elskere at eje andele i et romfad som lagre og modner i Wineboutique's romkælder.

Wineboutique's lager og butik ligger i Hadsten og her har vi holdt til siden 2011 - Vi har en stor passion for rom og dens mange mysterier.

Fra Anders har vi købt 4 egetræsfade på 50 liter og som der før har været Oloroso sherry på. Det er nu second fill vi tilbyder og denne gang er det rom fra Jamaica.

Rom i engelsk stil er for det meste lavet af melasse og ser tilbage på en lang tradition. Dens smag beskrives ofte som stærk og krydret. Rommen skylder det den lange gæringstid, dens produktion i pot stills og den lange lagring på egetræsfade. Den engelske stil bruges hovedsageligt i Barbados, Belize, British-Guyana, Jamaica, Mauritius, St. Lucia og Trinidad/Tobago.

Da rom i "the british style" er rigtig gode når de får lang fadlagring, har vi formodnet den rå-rom som kommes i vores fade her i Danmark. Jamaica er et land som laver den britisk stil og vi har valgt rom fra det skønne caribiske land.

Historisk set anses Barbados for at være roms fødested, men øen Jamaica får æren for at forfine romfremstillingsprocessen og sætte rom på kortet globalt. Ikke alene adskiller jamaicansk rom sig fra andre fremstillet i hele Caribien på grund af dens smag, men i marts afholdt Jamaica sin allerførste romfestival for at sætte ord på. Når det kommer til rom, har Jamaica strenge standarder for at lave høj kvalitet – hvis ikke den bedste – i verden, hvilket ikke kan siges om andre rom fra mange andre steder.

Jamaicansk rom, som anses for fyldig, er melasse gæret på store fade kaldet "puncheons" og destilleret i pot stills, en praksis, der går tilbage til det 17. århundrede. Fyldig rom er afhængig af naturlig, eller hvad der omtales som "vild", gæring, der giver dem en tydelig smag.

"Den berømte 'jamaicanske funk' har været populær i århundreder og oser af tropiske frugter, træ, gummi, røg, krydderier og sød karamel og melasse,

Historien om jamaicansk rom begyndte i 1749, med etableringen af Appleton Estate , selvom selve stedet dateres endnu længere, til 1665, hvor briterne tog Jamaica fra spanierne. I slutningen af ​​det 19. århundrede var der mere end 100 destillerier på Jamaica, men nu er der kun en håndfuld.

Måden rom laves på varierer betydeligt, men det starter med sukkerrør. På Jamaica laves rom med melasse, den tykke, klæbrige væske, der er tilbage, når sukkerrørsjuicen er kogt og sukkerkrystallerne fjernet. Pot-still rom er en jamaicansk specialitet – robust rom med stor smag med mere 'funk' end deres caribiske fætre, især sammenlignet med rom fra spansktalende øer.

Man bruger 10 varianter af sukkerrør, hvilket giver mere frugtagtige og smøragtige noter. Fra 10 tons sukkerrør får man et ton sukker, og deraf ca. 360 flasker.

i dag er der 6 destillerier tilbage på jamaicansk jord. De er Appleton Estate, Long Pond Estate, New Yarmouth, Hampden Estate, Worthy Park Estate og Monymusk Estate.