ROM-FADANDEL I ET 50 L. EX OLOROSO SHERRYFAD MED RÅ-ROM FRA BARBADOS (AFTAPPES 50 % ALKOHOL & SØDES IKKE) - HVER ANDEL FÅR 5 FL.

1.600,00 kr

 

"ROMFAD, EX. OLOROSO - FAD No 24"

Køb eller forær en andel i dette romfad og få 5 fl. dejlig rom, som kommer fra Barbados og som IKKE ER sødet og aftappes ved 50 %. Romflasken bliver med eget navn og etikette og rommen bliver lagret og modnet i Wineboutique's romkælder i 12 til 18 mdr. fra aug/sep 2023 og frem - Hvis du elsker rom eller kender en der gør, er dette tilbud et must. - SE ALLE VORES FADANDELE HER

fadandel50literexskotlanderfadmedromsomerdestilleretpjamaicaogtrinidad-32

TypeRom
LandBarbados
Alkohol50 %
16 stk. På lager
Beskrivelse

En fadandel indeholder:

- 5 flasker 50 cl* rom fra det berømte destilleri FoursquareBarbados. Rommen bliver IKKE SØDET og tappes ved fadstyrke. (ca. 50%) Du får eget navn, år og nummer på en super flot etikette, der sættes på flasken ved aftapning.

-- Håndskrevet ejer-certifikat (sendes eller afhentes efter aftale)

--- Årlig fadejer dag, hvor vi smager på rommen og kan følge udviklingen. (til andelshavere på øerne, sendes smagsprøver) - Ønsker man at have en gæst eller to med til fadejerdag, skal dette meddeles pr. mail og der betales 100 kr. ved ankomst pr. gæst. Gæsterne kan kun smage på andelsejerens fadrom, men der kan smages fuldt ud på diverse hylderom, kaffe, chokolader, knas etc.

---- Invitation til særlige arrangementer

----- Særlige romtilbud forbeholdt fadejere

------ 10 % rabat på alt rom i Wineboutique. (Til webshopkunder tilbagebetales rabat på mobilepay straks)

------- Adgang til romklub på facebook, hvor man kan dele oplevelser, samt modtage løbende info fra Wineboutique.

------- Du har altid adgang til dit fad i Wineboutique's fadkælder i åbningstiden.

*Rommen vi fylder på fadet er let nedvandet rå-rom fra Barbados (Foursquare) på 50 % alkohol. Vi fylder rommen på fadet i aug/sep 2023 og lader den modne i 12 til 18 måneder. (Du kan stadig købe andel, selvom rommen er lagt på fad og der er ikke er udsolgt, men en andel vil stige med 10% d. 1 januar 2024)

FAD

  • 50 liters fad hvorpå der før har modnet fin Oloroso sherry og rom en gang. (dvs. at dette er second fill)
  • Modnings tid forventes af være 12 til 18 måneder fra påfylding i aug/sep 2023. 

ROM

  • Barbados-Foursquare rå-rom på 50 % -
  • Lys rom destilleret på melasse fra sukkerrør, som er dyrket på Barbados.
Område og Producent

Barbados har været et romproducerende land i godt tre hundrede og halvtreds år. Faktisk er Barbados' rom ofte æret som den fineste, stærkeste og glatteste rom i verden, og Barbados anses for at være dens fødeland. Så meget, at ordet 'rom' faktisk blev opfundet lige her på denne lille ø Barbados, selvom mange mennesker stadig bestrider de nøjagtige omstændigheder, hvorunder det opstod.

Romhistorien på Barbados bliver levende med et besøg i øens hovedstad Bridgetown. Det jødiske samfund i Barbados går tilbage til det 17. århundrede, hvor en gruppe på omkring tre hundrede (300) jøder efter en opstand efter ekstrem forfølgelse i Sydamerika flygtede og slog sig ned på Barbados. På grund af deres færdigheder inden for produktion af sukkerrør var jøderne i stand til med succes at dyrke og høste denne afgrøde på hele øen. Sukkerproduktion, sukker og dets mange biprodukter blev en kraft at regne med på øen Barbados. Udviklingen af ​​øen tog markant fart fra dette tidspunkt og frem.

Rom har været en fast bestanddel i Barbados i mange år, og en af ​​Barbados' karakteristiske spiritus, Mount Gay Rum, er det ældste rommærke, der findes. Det blev destilleret her på øen Barbados siden 1703, selvom mange eksperter mener, at rom blev destilleret her fra omkring 1637. Mount Gay Distilleries er et af de ældste og mest respekterede destillerier i verden og som sådan dets hovedmærke af rom , Mount Gay, bruges konstant i flæng her på øen med selve rom. 

De legendariske romdestillerier på øen Barbados forsyner romkendere på øen og faktisk i hele verden med den bedste alkoholiske spiritus, der nogensinde er skabt. Så når du først er på øen, vil det virkelig være umagen værd at tage på en af ​​de mange guidede ture, hvor du bogstaveligt talt vil blive beruset af den fascinerende proces med romfremstilling, som har været en velpraktiseret tradition her på Barbados i århundreder.

Rommen der modner hos os kommer fra Foursqare. Måske det mest berømte destilleri. 

På trods af at det er et af de yngste destillerier i Caribien , er Foursquare allerede nået langt.

Seale-familien, der er så vigtig for romhistorien på Barbados gennem de sidste hundrede år, begyndte at sætte sit præg hos Réginald Léon Seale: i en alder af tretten år kom han i lære som blender under sin far, og efter 43 år startede han RL Seale & Co. Limited, der starter sin egen virksomhed som blender, aftapper og forhandler. - Hans hovedmærke er RLSeale , lavet af rom fra West Indies Rum Refinery og Barbados Rum Distillery. Forretningen fortsatte med hans søn Reginald Clarences ankomst i 1946 og barnebarnet David i 1962.

I 1992 kom Davids søn Richard med i virksomheden, og i 1993 blev konkurrenten Alleyne Arthur's, ejer af Doorly's, Old Brigand og andre mærker, købt.

Foursquare Distillery ligger på det tidligere sted for Foursquare Plantation and Sugar Mill, som fungerede fra 1636 til 1984. Designet i 1996 af et italiensk firma, Green Engineering, betragtes det som et af de mest avancerede destillerier i verden.