- Beskrivelse
Ingredienserne til Ungava Gin er sjældne og vokser vildt i Ungava. De plukkes i hånden af den lokale Inuitbefolkning og handles på fairtrade-betingelser.
Efter traditionel opskrift udblødes bærrene og urterne naturligt i gin’en, indtil den har opnået sin komplekse smag og slående gule farve. Resultatet er en udsøgt, velbalanceret gin.Se lidt mere om Ungava HER
Ungava Gin hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
VinAvisen – 5 stjerner – “En gin, der dufter af enebær med et strejf af citrusskal, og har en dejlig urtesmag, der hele tiden byder på nye aromatiske oplevelser. Urterne, som ginnen er lavet på, stammer fra Ungava Bay i Canada, og det er dem, der har givet ginnen dens utroligt flotte gule farve.” (Uge 31 / 2015)
Den Korte Avis – 6 stjerner – “Denne gin har sin oprindelse i Ungava, som ligger i det grænseområde mellem tundra og ishav, som hedder Labrador. Destillatet af spiritus er tilført 100 pct. naturvoksede krydderurter såsom enebær, Labrador Tea (Grønlandspost), vild hyben, revling og multebær, og smagen er silkeblød og fantastisk indbydende. En mixer ud over det normale.” (01-07-2015)
- Område og Producent
Aldrig har Gin været så populært lige nu, ja hvis vi lige ser bort fra moderlandet England. Ginbølgen har oversvømmet Danmark og “tørsten” efter disse dråber er meget stor. Gin-klubberne skyder op rundt omkring i landet. Ungava er en uspoleret halvø i det nordlige Québec med storslået landskab og et ekstremt klima. Her lever Inuitfolket, og det har de gjort i tusindvis af år. Ungava er dækket af sne og is i næsten ni måneder om året. Ungava betyder på Inuit ”mod det åbne vand” og illustrerer områdets beliggenhed særdeles godt.