Thy Whisky No. 9 - Bøg

950,00 kr

 

"BØG"

’Bøg’ hedder den. Det er første gang man lancerer en røget whisky. Røgen kommer ved at det maltede korn tørres på røg i stedet for luft. I Skotland bruger man tørverøg til at tørre malten, men her har man grebet opgaven anderledes an, og har i stedet benyttet noget så dansk som bøgetræ. Det giver en helt anden udtryk i whiskyen.

Det er ikke en røget whisky som man kender den fra de skotske, men blid røg fra ulmende bøgetræ. Thy Whisky er glade for bøgerøgen, som minder mere om lakridspiber og lejrbål end den klassiske tørverøgs boldværk og tjære.

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandDansk
Alkohol50,8 %
Smag

Whiskyen har efter 4 år på fad ramt en fin balance mellem vinøse sherry noter og den søde, fyldige røg, som komplimenterer hinanden rigtig godt. 

Beskrivelse

Kombinationen af bøgerøg og gamle oloroso sherry fade danner rammen om 2019 første aftapning her fra Thy. 

Thys plantager skiller havets vælde fra fjordens ynde, de holder sandflugten for døren og skaber pusterum for mennesker og dyr. Skove skabt af ægte jyske pionerer, som skabte land og læ for vestenvindens rasen.

Mangen et forsøg og megen tid har det taget, før rødderne tog fat, men i dag står træerne fast. Fra den dybblå nåleskov til den forårfriske løv. Til ære for deres skabere har de gæve guttere skabt denne whisky, præget af en blid røg fra vores nationaltræ - bøgen. Nyd den en stille stund når vestenvinden viser sine tænder.

Fremstillet af Propino-byg dyrket økologisk på Gyrups marker - Maltet på Mältzerei Steinbach - Brygget på Thisted Bryghus
 -Destilleret på Nordisk Brænderi. -Lagret og tappet af Thy Whisky -Lagt på fad i december 2014 -Tappet i Januar 2019

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

Område og Producent
Dansk Single Malt whisky på egne lokale råvarer, dyrket økologisk i og omkring Nationalpark Thy.
 Bag Thy Whisky står thybo og økobonde Nicolaj Nicolajsen og resten af familien på den økologiske gård Gyrup i Thy.
 Thy Whisky er opstået mellem go´e venner som en passioneret idé, der bygger på ærlige råvarer og ordentlig håndværk parret med en go´ portion vilje og det evindelige spørgsmål: Hva´ nu hvis… 
 Se mere om hvem det er der laver de gyldne dråber HER