THY WHISKY NO. 23 - "HAWBOEN" -

1.000,00 kr

 

"Thy No. 23"

Aftapningen bliver den næstsidste i rækken af Thy Whisky's nummererede aftapninger (no 1-24), som man har arbejdet med siden deres første aftapning i 2014, og samtidig den sidste aftapning i år. Se en video med Jakob som laver de gyldne dråber HER

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol51,5 %
3 stk. På lager
Beskrivelse

”Hawboen” er en frugtig og let bøgerøget bourbon fadlageret single malt whisky.
Whiskyen har vaniljesødme, citrus, blød karamel, ristet kokos, varme krydderier, bøgesaft, en let varmende røg og et strejf af et maritimt og salt indtryk.
Thy Whisky synes det var passende at dedikere whiskyen til havboerne her i Thy, som har levet ved det stormomsuste Vesterhav i generationer.
De har tappet whiskyen ved 51,5 % vol., hvor whiskyen er afstemt mellem styrke, intensitet, blødhed og aroma.
Ud over et par enkeltfade, er ”Hawboen” den første rent bourbon fadlagrede whisky, man har tappet siden 2016. Det bliver den næstsidste
flaske i deres nummererede serie (1-24), som afsluttes i 2024, ti år efter den første aftapning.
DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 23 – Hawboen
KORN: Odyssey vårbyg dyrket økologisk på
Gyrup (56,891o N, 8,428o Ø)
ALDER: 3 år
DESTILLERET: 2016-2020
TAPPET: Oktober 2023
ANTAL : 1320 stk.
MALT: Pale malt, bøgerøget malt
FAD: Bourbon
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
VOLUME:
50 cl.
ALKOHOL:
51,5 % vol.

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

OBS: Du kan købe en andel i et af fadene fra Thy whisky. Dette fad har vi kommet rå-rom på og lader rommen modne i over 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk 

96519804_261932731522483_6172839908206444544_n