- Beskrivelse
ÅRETS ABSOLUTTE JULEVIN:
Ernesto Rocca har på sin vingård i Puglien (den italienske hæl) skabt noget nær den bedste vin til dansk julemad. Det er nok ikke en tanke Ernesto har gjort sig da han lavede denne limited edition, som kun laves til få special vinhandlere i Danmark. Vinen får sin kvalitet af de soltørrede druer, som høstes i slutningen af september. Typiske druer som Primitivo og Negroamaro høstes til perfektion og behandles nænsomt. Druerne kunne endda gæres helt ud, så vinen kunne have været over 16 %, men det er netop her at hemmeligheden kommer ind i billedet. Gæringen stoppes så der er lidt restsødme tilbage og det er netop derfor at den så bliver ekstra god til de søde elementer i julemaden. Til trods for det er vinen stadig på en anseelig styrke på 15 % alkohol
Du kan også nyde den til endda kraftige oste eller til steak med bearnaise.
- Hvad anmelderne siger
Luca Maroni 95 point
- Område og Producent
I 1880 grundlagde Francesco Rocca firmaet Vinicola Rocca. Firmaet har lige siden været en del af vinindustrien i Italien. Selskabet, der stadig ejes af familien Rocca, hedder i dag helt korrekt Angelo Rocca & Figli. I begyndelsen handlede Rocca kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så man nu også selv producerer vin. Udover de to vinerier råder Rocca over et topmoderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardiet, hvorfra man også distribuerer vinene. Det er noget af det mest prestigefyldte byggeri indenfor vinbranchen, som er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.