GLENGOYNE 12 YEARS OLD SINGLE MALT

450,00 kr

 

"Smooth glen"

Seks vejledende principper holder Glengoyne sig tro mod. Deres fortid, tro mod deres smag. At ændre kun ét element ville være at ændre de dristige, komplekse smag af Glengoyne.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
Alkohol43 %
tabs-icon1 Duft

Glengoyne 12 Years Old er afrundet og fyldig gylden i glasset med varme strøg. Duften er distinkt og intens med noter af kokosolie, honning, citronskal og hints af egetræ

tabs-icon2 Smag

I munden opleves den fyldig og intens med noter af karamelliserede æbler, kanel, krydderier, lidt ingefær, citron og appelsinskal og smørkiks

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen har et klart hint af Sherry og blød afrundet egetræ, er velbalanceret og insisterende.

Beskrivelse

Det over 175 år gamle skotske Highland destilleri bruger ”Golden Promise” Malt, som er kendt for sit meget lave udbytte og utrolig høje kvalitet. Til forskel fra de fleste ”Single Malt” Whiskys har Glengoyne bevaret essensen af maltsmagen ved at lufttørre byggen i stedet for at tørre med røg fra tørv.

Whiskyen er baseret på prisvindende malt og er et produkt af utraditionelle processer, bemærkelsesværdige ingredienser og den stolthed og passion, der ligger hos de personer, der er involveret i produktionen af denne skønne whisky. Resultatet er en subtil og kompleks whisky, som har bevaret alle de delikate aromaer og smagsstoffer fra malten. Hos Glengoyne er destilleringen langsommere end noget andet sted i Skotland, og whiskyen er i dette tilfælde lagret på særligt udvalgte sherryfade, i dette tilfælde i hele 12 år.

Se destilleriets hjemmeside HER - Se et besøg HER - og en sjov anmeldelse HER

Område og Producent

Glengoyne, der er et af de fornemmeste destillerier i Skotland for ikke at sige i verden, ligger i en dal fyldt med træer nær en lille flod, der løber ud i den kendte flod Loch Lomond lidt uden for Glasgow i det vestlige Skotland. Glengoyne har sit navn fra ”Glen Guin” og er en af de førende producenter af Premium Malt Whisky i verden. Whiskyen fremstilles efter gamle stolte traditioner.

Glengoyne fik sin licens i 1833 og er klassificeret som et Highland destilleri, selvom det ligger lige på grænsen. Destilleriet har haft skiftende ejere, men det har ikke haft betydning for den unikke og særegne whisky, der her produceres. De gamle metoder, der bruges, er overleveret fra generation til generation for at holde fast i skabelsen af en kompleks whisky med delikate smagsoplevelser, der til fulde får lov at komme til live i de endelige produkter. Produktet: Det over 175 år gamle skotske Highland destilleri bruger ”Golden Promise” Malt, som er kendt for sit meget lave udbytte og utrolig høje kvalitet.

Til forskel fra de fleste ”Single Malt” Whiskys har Glengoyne bevaret essensen af malt smagen ved at lufttørre byggen i stedet for at tørre med røg fra tørv. Whiskyen er baseret på prisvindende malt og er et produkt af utraditionelle processer, bemærkelsesværdige ingredienser og den stolthed og passion, der ligger hos de personer, der er involveret i produktionen af denne skønne whisky. Resultatet er en subtil og kompleks whisky, som har bevaret alle de delikate aromaer og smagsstoffer fra malten. Hos Glengoyne er destilleringen langsommere end noget andet sted i Skotland, og whiskyen lagrer på særligt udvalgte sherryfade.