PENDERYN "LEGEND" SINGLE MALT WHISKY - WALES

399,00 kr

 

"Top of Wales"

Hos Penderyn producerer man blot én tønde whisky per dag, og når dette er færdigmodnet, er det kendt verden over, som en af de fineste malt whiskys. Langt størstedelen af deres spiritus går i tønde for lagring i deres dertil indrettet kældre.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandWalisisk
Alkohol40 %
tabs-icon1 Duft

Aromaer af friske æbler og citrusfrugter blander sig med flødefudge og sultana rosiner for at skabe en kompleks, men frisk, ren og afbalanceret whisky.

tabs-icon2 Smag

Utroligt glat, og både friske og rige tørrede frugter er til stede. Delikat og sød på ganen, med blot et strejf af bitterhed for at forblive forfriskende.

tabs-icon3 Eftersmag

En lang eftersmag af Madeira kage og sultanas.

Beskrivelse

Penderyn Distillery ligger i den gamle landsby Penderyn, beliggende ved foden af Brecon Beacons, hvor man har skabt et smukt, lille destilleri. Det er det eneste destilleri i Wales, og dermed indbegrebet af Walisisk whisky. Penderyn Single Malt Welsh Whisky blev først lanceret på St. Davids Day, 1. marts 2004 med deltagelse af HKH Prins Charles, til enorme anerkendelse fra både anerkendte whisky eksperter og "almindelige" forbrugere.

Dette er en single malt whisky med en let Madeira-finish. Penderyn Legend er modnet i særligt reserverede eks-bourbon fade fremstillet af amerikansk eg, før den den yderligere modnes i Madeira-eg, der tidligere har indeholdt Madeira-vin. Dette udvikler en harmonisk single malt whisky med en subtil, men sofistikeret karakter.

Etiketten bærer mottoet: "Y Ddraig goch ddyry cychwyn", som kan oversættes til, "Den røde drage inspirerer til handling". Dragen blev introduceret til Wales af romerne, og er senere blevet båret af konger og på flag i div. krige. Henry Tudor tog flaget til Bosworth, hvor han i 1485 blev den sidste konge af England, til at blive kronet på slagmarken.

Penderyn producerer også GIN, som vi ligeledes har i sortiment. Deres whisky er kendt for at være meget frugtig, og lægger sig væk fra den tunge, røgede skotske whisky.

Se et besøg på Penderyn HER og en videoanmeldelse af Legend HER

Se Penderyns hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

2018 Spiritus Udvælgelse med Concours Mondial - Guld

2018 World Whisky Masters Europe Premium - Guld

2018 San Francisco World Spirits - Sølv

2015 World Whisky Masters Europe Premium - Guld

Se en video anmeldelse HER

Område og Producent

Penderyn Distillery ligger i den gamle landsby Penderyn, beliggende ved foden af Brecon Beacons, hvor man har skabt et smukt, lille destilleri. Det er det eneste destilleri i Wales, og dermed indbegrebet af Walisisk whisky. Wales var en tabt kunst ...'

... men i slutningen af ​​1990'erne, i en pub i en lille postindustriel walisisk dalby, drak en gruppe venner og chattede om at etablere det første whisky destilleri i Wales i over et århundrede. De drømte om at skabe en whisky, ren og dyrebar som walisisk guld.

Vennerne boede i den historiske landsby Penderyn på den sydlige spids af Brecon Beacons, valgt på grund af områdets egen forsyning af frisk naturligt vand. De havde også en unik kobber enkeltpotstill, designet af dr. David Faraday, en slægtning til den store forsker Michael Faraday fra det 19. århundrede. Penderyn Whisky blev lanceret på St David's Day 2004 i nærværelse af HRH Prince Charles.

På Penderyn producerer man egen malt malt byg spiritus, der, når den modnes, anerkendes verden over som en af ​​de fineste single malt whiskys. Størstedelen af ​​deres sprit går ind i fade til aldring i deres kældre. Resten bruges til at lave andre prisbelønnede produkter. Med investeringer, inspiration, hårdt arbejde, opmærksomhed på detaljer, den fineste byg, ekspertdistillere og de bedste amerikanske bourbonfade, har Penderyn Whiskey hurtigt fået et verdensomspændende ry, der vinder adskillige priser undervejs, og man har for nylig fundet nye markeder i lande som f.eks. Kina, Rusland og Australien.