PENDERYN LEGEND WHISKY - WALES

385,00 kr

 

"Top of Wales"

Hos Penderyn producerer man blot én tønde whisky per dag, og når dette er færdigmodnet, er det kendt verden over, som en af de fineste malt whiskys. Langt størstedelen af deres spiritus går i tønde for lagring i deres dertil indrettet kældre.

Beskrivelse

Penderyn Distillery ligger i den gamle landsby Penderyn, beliggende ved foden af Brecon Beacons, hvor man har skabt et smukt, lille destilleri. Det er det eneste destilleri i Wales, og dermed indbegrebet af Walisisk whisky. Penderyn Single Malt Welsh Whisky blev først lanceret på St. Davids Day, 1. marts 2004 med deltagelse af HKH Prins Charles, til enorme anerkendelse fra både anerkendte whisky eksperter og "almindelige" forbrugere.

Penderyn producerer også gin, som vi ligeledes har i sortiment. Deres whisky er kendt for at være meget frugtig, og lægger sig væk fra den tunge, røgede skotske whisky.

I glasset
Dette er en single malt whisky med en let Madeira-finish. Penderyn Legend er modnet i særligt reserverede eks-bourbon fade fremstillet af amerikansk eg, før den den yderligere modnes i Madeira-eg, der tidligere har indeholdt Madeira-vin. Dette udvikler en harmonisk single malt whisky med en subtil, men sofistikeret karakter.Etiketten bærer mottoet: "Y Ddraig goch ddyry cychwyn", som kan oversættes til, "Den røde drage inspirerer til handling". Dragen blev introduceret til Wales af romerne, og er senere blevet båret af konger og på flag i div. krige. Henry Tudor tog flaget til Bosworth, hvor han i 1485 blev den sidste konge af England, til at blive kronet på slagmarken.