4,4 vivino

Ch. Bellevue - St. Emilion Grand cru 2000

1.250,00 kr

 

"Øko cru"

15 til 20.000 fl er hvad det bliver til på dette, for nogle, så ukendt slot. Økodreven siden 2009 og er efterhånden kommet op i super klassen. Usædvanligt er det også, at vinen er 100 % Merlot.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
År2000
Alkohol12,5 %
Vivino4,4
1 stk. På lager
Beskrivelse

I april 2008 skrev Robert Parker: "Bellevue har kun lavet fantastisk vin siden 2000, hvilket sandsynligvis forklarer, hvorfor de ikke blev opgraderet til en grand cru-klasse i St. Emilions seneste omklassificering. Denne lille (15,5 acres), syd- mod vingården på en bjergskråning har så fremragende naboer som Angelus og begge Beausejours.

Slottets hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 29 gange mere. (1996 Årgang)
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden (2009 Årgang)
best_user_rated
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

Chateau Bellevue i Saint Emilion er kendt for at have stor terroir. De gamle romere var opmærksomme på dette. Faktisk, når man går langs vinmarkerne, er det let at se rester af de originale beplantninger efterladt af gamle romerske vinavlere. Genfødelsen Chateau Bellevue begynder i det 17. århundrede.

På det tidspunkt, Fief de Bellevue, tog over vingården Som det var skikken, omdøbte han Bordeaux-vingården ved hjælp af sit navn.

Fra og med 2000-årgangen på Chateau Bellevue blev den dynamiske duo af Bordeaux, Nicolas Thienpont og Stéphane Derenoncourt hyret for at vende ejendommen rundt.

Det var den første årgang, der viste, hvor god Chateau Bellevue kunne være. I slutningen af ​​2007 blev en 50% -andel i Chateau Bellevues vingård på 5,90 ha købt af familien de Bouard , ejere af Chateau Angelus , som ligger næsten ved siden af ​​ejendommen.

Efter den nylige erhvervelse af ejendommen fandt der en komplet top-til-bund-renovering af Chateau Bellevue sted i vinmarkerne Saint Emilion samt i kældre, reception og vinfremstillingsfaciliteter.

Familien de Bouard ejer andre godser på Højre bredden inklusive; Chateau La Fleur de Bouard i Lalande de Pomerol og Chateau de Francs i appelbet Cotes de Francs . Fra og med 2012 overtog Stephanie de Bouard-Rivoal, datter af Hubert de Bouard kontrol over boet.

Den 6 hektar store vingård i Chateau Bellevue er plantet til 100% Merlot . Tidligere var der en mindre, 2% del af vingården, der blev plantet til Cabernet Franc . Men disse vinstokke blev trukket op i 2015.

Interessant nok havde boet flere år før det endnu mere Cabernet Franc plantet i vinmarkerne. Men disse vinstokke blev også fjernet til fordel for Merlot.

Chateau Bellevue ligger også nøjagtigt på tværs af vejen fra Angelus. Vinstokke er i gennemsnit 40 år. Chateau Bellevue er et af de få ejendomme i Saint Emilion med 100% Merlot i deres vingård. Chateau Bellevue er også en af ​​de ældste vinmarker på højre bred.

Faktisk gør de gamle romerske ruiner, der findes i hele jorden, det vanskeligt at plante i nogle områder, da resterne er beskyttet ved lov og ikke kan forstyrres.

Dette gør det imidlertid til en fantastisk gåtur, når du går gennem vinmarkerne i Chateau Bellevue, da resterne er lette at se spredt rundt i jorden. For at få en endnu bedre forståelse af deres terroir skal du besøge kalkstengrotterne, der ligger under slottet.

Hubert de Bouard 300x263 Chateau Bellevue St. Emilion Bordeaux-vin, komplet guide

Hubert de Bouard omtaler godset som Petrus af St. Emilion på grund af dets høje koncentration af Merlot. Chateau Bellevue er en arbejdsintensiv vin at fremstille. Når frugten er høstet hånd fra deres Saint Emilion-vinmarker, føres druerne til modtagelsesområdet og placeres på fire sorteringsborde.

Vinificering af Chateau Bellevue finder sted i en kombination af cement- og egetræbeholdere. Hver blok fermenteres separat.

I 2009 var 40% af vinen for første gang mikrovinificeret, hvilket betyder, at disse druer blev gæret i tønde. Malolaktisk gæring finder sted i 100% ny, fransk eg. Vinen fra Chateau Bellevue ældes i 100% nye, franske egetræ tønder. Sur lie modning foregår i tønde i de første seks måneder af modningsprocessen.

Chateau Bellevue producerer i gennemsnit ca. 1.500 kasser vin om året.