4,4 vivino

Emrich-Schönleber VDP - Halenberg GC, Nahe - Riesling Trocken

595,00 kr

 

"Bitte sehr"

Halenberg er udelukkende plantet med Riesling. Orienteret mod syd og med op til 70% hældning, Halenberg marken er stenet, karakteriseret ved blå skifer og kvarts jord. Vinstokken må kæmpe for livet og druerne forbliver små og udvikler en meget fin aroma. 
Typisk Halenberg er den fint struktureret salt mineralske duft og smag. Ofte finder vi smag, der minder om moden grapefrugt og andre tropiske frugter. Med en vis modenhed udvikler vinerne deres typiske krydrede og urteagtige aromaer.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeNahe
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerRiesling
God TilFisk, Skaldyr
År2012
Alkohol12,5 %
Vivino4,4
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Karakteristisk, klar Riesling duft.

tabs-icon2 Smag

På ganen meget drikbar, kompleks, pakket med krystalklare aromaer af modne abrikoser, appelsin, grapefrugt og passionfrugt. Masser af volumen, stærk mineralitet, fin integreret syre, meget lang længde, stadig ungdommelig lukket, meget klassisk og yderst elegant Nahe riesling med stort potentiale i mange år.

tabs-icon3 Eftersmag

Stor stor eftersmag med lægde og dybde

Beskrivelse

Emrich-Schönleber laver måske den bedste vin i det for danskerne lidt ukendte vindistrikt Nahe. Hele familien er sammen om vingården og har fordelt pligterne imellem sig.

Vinen fra marken Halenberg har vi haft i flere årgange og har nu fået en storslået årgang 2017 hjem. Denne tørre Riesling er på top 3 over tyske vine som vi har.

Vingårdens hjemmeside HER - En lille video fra gården HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i landet
Område og Producent

Weingut Emrich-Schönleber ligger i den lille by Monzingen lige ved Nahefloden i Nahe. Blide landskaber, romantiske floddale og dramatiske klippeformationer præger vinlandet Nahe i det sydvestlige Tyskland. Det milde klima sørger for, at vinene modnes tidligt og udvikler en behagelig syre. På den 130 km lange Naheweinstrasse finder man vinlandsbyer, borge og naturscenarier.

Emrich-Schönleber stammer tilbage til midten af 1800-tallet og var grundlagt af Emrich familien, men ændrede navnet til Weingut Emrich-Schönleber, da Wilhelm Schönleber giftede sig ind i familien Emrich i 1960’erne. I dag drives vingården af Wilhelms søn Werner Schönleber og dennes søn Frank. De har samlet 20,4 hektar vinmarker og de bedste marker er de 3 grosse lagen marker Frühlingsplätzchen, Halenberg og Auf der Ley.

Weingut-Emrich-Schönleber-672x372