- Beskrivelse
Disse lokale vine eller ortsweine som de hedder på tysk, er bundet til en første geografiske oprindelsesbegrænsning. Druerne af disse vine kommer kun fra Siefersheim vinmarker. Disse er deres bedste og ældste vinmarker, som er meget udførlige og intensivt bearbejdet i mange manuelle trin. Dette er håndværksvine.
Druerne herfra viser en enorm frugt modenhed og krop på den ene side og den friske, livlig syre og stærk mineralitet på den anden side og giver mulighed for vine, der er tætte og koncentrerede og stadig en legende let og forfriskende drik.
Denne Weissburgunder (Pinot Blanc) er lavet helt traditionelt på store rustfrie ståltanke med druer fra marker omkring Sieferheim, men har derudover lagret en kort periode på Stückfass af tysk eg
Se hvad René Langdahl skriver om vingården HER
Se vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
- Blandt top 5% af alle vine i regionen92 points James Suckling
A very elegant, medium-bodied pinot blanc with remarkable depth for this basic category. Tons of crisp white apples with some fresh garden peas and herbs give this a lot of appeal and make it a very food-friendly wine. Long, generous yet clean finish. From organically grown grapes. - Område og Producent
Vest for Rheinhessen, et par kilometer syd for Bad Kreuznach, i et landskab med stejle bakker af vulkansk oprindelse med hede, uberørte vandløb, gamle stenbrud og tilgroede klippevægge, ligger Siefersheim. Kendt som en landskab som ligner Schweiz. I 1845 blev grundstenen til Wagners vingård lagt. Før det var det egentligt blandet landbrug, men nu blev alt lagt ind på vingårds drift.
De to vinmarker Höllberg og Heerkretz blev hurtigt til meget fine marker op igennem det 20 århundrede. Vindyrkning er blevet praktiseret hos Wagner i ni generationer nu, og Daniel Wagner har været ansvarlig for vinene siden begyndelsen af 1990'erne. Siden da har han koncentreret sig om de klassiske druesorter Silvaner, Pinot Blanc og især Riesling og har omdannet gården til økologisk landbrug. Omfattende reducering af hektar udbytte, manuel løvfældning og beskæring, samt den selektive håndplukning i efteråret er hjørnestenene i hans filosofi om vinfremstilling. Principper der viser vinverden, at det er seriøse vine der laves her.
Frugterne af denne lidenskab for vin, vises hvert år i en vin som karakteristisk forfriskende skarp og klar på den ene side - udfordrende kompleks og koncentreret på den anden.. En af original stil som er anerkendt blandt kritikere, og optagelse i kredsen af Prädikatsweingüter i 2004, samt de priser for nybegynder af året af Gerhard Eichelmann samt Gault Millau udtrykker det faktum, at vinene fra Daniel Wagner er meget speciel.