3,8 vivino

Weingut Wagner Stempel VDP - Rheinhessen - Grauburgunder trocken

150,00 kr

 

"Das Graue Gold"

En kometkarriere har han gjort sig, Daniel Wagner i Rheinhessen. Biodynamiker til fingerspidserne og perfektionist i kælderen er Daniel en mester i at få sine vinstokke til at gøre det, særligt Riesling-druen er så god til: At udtrykke sit voksested. Daniel driver i dag den 13 ha. store vingård i Siefersheim, som han overtog efter sin far i 1993. I perioden siden han overtog, har han udviklet vingården til i dag at være blandt Tysklands bedste og mest anerkendte, med fremragende produktion af både hvidvin og rødvin.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandTysk
OmrådeRheinhessen
FyldeFrisk, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerPinot Gris
God TilFisk, Frugt, Skaldyr
År2019
Alkohol12,5 %
Vivino3,8
8 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En meget fin klar gul farve med intensive dufte af melon og papaya. Balsamiske noter af mandel og honning.

tabs-icon2 Smag

Tør, frisk og mineralsk med høj volumen og balance.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang og meget klar eftersmag

Beskrivelse

Med de mange forskellige vingårdsvine, også på tysk kaldet GUTSWEINE, afspejler disse vine de mange forskellige facetter deres vinmarker producere. Om det er Sylvaner fra den noget tungere jord Siefersheimer Höllberg eller Scheurebe fra de klippefyldte skråninger ved Wonsheimer Hölle eller måske Sauvignon Blanc fra den højtliggende Siefersheimer Horn.

Druerne er alle fra den umiddelbare nærhed af vores vingård. De viser hvert år en klar, fint frugtagtig duft kombineret med en livlig syrlighed og udtryksfuld mineralitet med en medium krop. Vine, der passer til mange lejligheder og til at nyde vidunderligt ukompliceret og forfriskende.

 Ståltanksgæret Grauburgunder (Pinot Gris) med aromaer af stenfrugt, lynghonning og mandler. Superelegant!

Se hvad René Langdahl skriver om vingården HER

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i landet
Område og Producent

Vest for Rheinhessen, et par kilometer syd for Bad Kreuznach, i et landskab med stejle bakker af vulkansk oprindelse med hede, uberørte vandløb, gamle stenbrud og tilgroede klippevægge, ligger Siefersheim. Kendt som en landskab som ligner Schweiz. I 1845 blev grundstenen til Wagners vingård lagt. Før det var det egentligt blandet landbrug, men nu blev alt lagt ind på vingårds drift.

De to vinmarker Höllberg og Heerkretz blev hurtigt til meget fine marker op igennem det 20 århundrede. Vindyrkning er blevet praktiseret hos Wagner i ni generationer nu, og Daniel Wagner har været ansvarlig for vinene siden begyndelsen af ​​1990'erne. Siden da har han koncentreret sig om de klassiske druesorter Silvaner, Pinot Blanc og især Riesling og har omdannet gården til økologisk landbrug. Omfattende reducering af hektar udbytte, manuel løvfældning og beskæring, samt den selektive håndplukning i efteråret er hjørnestenene i hans filosofi om vinfremstilling. Principper der viser vinverden, at det er seriøse vine der laves her.

Frugterne af denne lidenskab for vin, vises hvert år i en vin som karakteristisk forfriskende skarp og klar på den ene side - udfordrende kompleks og koncentreret på den anden.. En af original stil som er anerkendt blandt kritikere, og optagelse i kredsen af ​​Prädikatsweingüter i 2004, samt de priser for nybegynder af året af Gerhard Eichelmann samt Gault Millau udtrykker det faktum, at vinene fra Daniel Wagner er meget speciel.