- Beskrivelse
Farven er tro mod Bourgognes store vine: Dyb granatrød med lyserøde hindbærrefleksioner inviterer os til eventyr i Hautes-Côtes de Nuits: næsen er små sorte og røde frugter. Blåbær, brombær, vilde jordbær og frem for alt solbær tilføjer farve til denne skinnende og komplekse aromatiske palet, hvor tranebær, kirsebær og endda Kirsch dukker op senere. Sunden er forfriskende og af en smuk amplitude. Frugtsødme, meget velintegrerede tanniner, en lang afslutning og et sidste frisk granatæble i retro-lugt ... så let at drikke?
Obs. Produktbillede er af anden årgang.
Se vingårdens hjemmeside HER
- Område og Producent
Vingården er på næsten 6 ha og er for nylig blevet drevet af Jean-Charles Rion (femte generation af vinbønder), søn af Olivier Rion og barnebarn af Daniel Rion. Oprettet i 1995 og tilbyder nu appellationer, der spænder over Côte de Beaune, Côte de Nuits og Hautes Côtes de Nuits.
Jean-Charles tog sin vinuddannelse på Lycée viticole de Beaune (Bac STAE og BTS i vinavl-ønologi og fik derefter sin vin- og vinlicens på Jules Guyot Institute i Dijon. Efter tre års erhvervserfaring i familiens ejendom (Daniel Rion og son) i 2008, 2009 og 2010 valgte han at begive sig ud på det store eventyr som ung vinbonde på sin egen ejendom. Et erhverv han udøver med passion og seriøsitet. Hans eneste ønske er at producere AOP-vine af kvalitet, der afspejler udtrykket af de mange smukke terroirs.
Dens vine er kun fra familiens ejendom. Høsten er begrænset til små udbytter. Høsten udføres manuelt efterfulgt af streng sortering, der kun favoriserer de sundeste bær. Vinificeringen foregår i åbne rustfri stålkar ved nøje kontrollerede temperaturer under hele den alkoholiske gæring. Macerationerne varer i gennemsnit femten dage til tre uger afhængigt af appellationerne og kvaliteten af årgangen. Lagringen af rødvinene samt Nuits St Georges 1er cru blanc "Les Terres Blanches" (fra Pinot Blanc) foregår stille og roligt mellem tolv og atten måneder på egetræsfade.