3,9 vivino

Domaine Rion - Hautes Côtes de Nuits - Pinot Noir

225,00 kr

 

"Rion Please"

Fra lille vingård laves der store vine. Vi er i de fineste områder i Bourgogne og Jean-Charles har lært håndværket helt fra bunden. Her en rødvin fra de gyldne skråninger.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2019
Alkohol13 %
Vivino3,9
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

små sorte og røde frugter. Blåbær,  brombær, vilde jordbær og frem for alt solbær tilføjer farve til denne skinnende og komplekse aromatiske palet,  hvor tranebær, kirsebær og endda Kirsch dukker op senere

tabs-icon2 Smag

Smagen er forfriskende og af en smuk amplitude. Af  sødme, meget velintegrerede tanniner, en lang afslutning

Beskrivelse

Farven er tro mod Bourgognes store vine: Dyb granatrød  med lyserøde hindbærrefleksioner inviterer os til eventyr i Hautes-Côtes de  Nuits: næsen er små sorte og røde frugter. Blåbær,  brombær, vilde jordbær og frem for alt solbær tilføjer farve til denne skinnende og komplekse aromatiske palet,  hvor tranebær, kirsebær og endda Kirsch dukker op senere. Sunden er forfriskende og af en smuk amplitude. Frugtsødme, meget velintegrerede tanniner, en lang afslutning og et  sidste frisk granatæble i retro-lugt ... så let at drikke?

Obs. Produktbillede er af anden årgang.

Se vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Vingården er på næsten 6 ha og er for nylig blevet drevet af Jean-Charles Rion (femte generation af vinbønder), søn af Olivier Rion og barnebarn af Daniel Rion. Oprettet i 1995 og tilbyder nu appellationer, der spænder over Côte de Beaune, Côte de Nuits og Hautes Côtes de Nuits. 

Jean-Charles tog sin vinuddannelse på Lycée viticole de Beaune (Bac STAE og BTS i vinavl-ønologi og fik derefter sin vin- og vinlicens på Jules Guyot Institute i Dijon. Efter tre års erhvervserfaring i familiens ejendom (Daniel Rion og son) i 2008, 2009 og 2010 valgte han at begive sig ud på det store eventyr som ung vinbonde på sin egen ejendom. Et erhverv han udøver med passion og seriøsitet. Hans eneste ønske er at producere AOP-vine af kvalitet, der afspejler udtrykket af de mange smukke terroirs.

Dens vine er kun fra familiens ejendom. Høsten er begrænset til små udbytter. Høsten udføres manuelt efterfulgt af streng sortering, der kun favoriserer de sundeste bær. Vinificeringen foregår i åbne rustfri stålkar ved nøje kontrollerede temperaturer under hele den alkoholiske gæring. Macerationerne varer i gennemsnit femten dage til tre uger afhængigt af appellationerne og kvaliteten af ​​årgangen. Lagringen af ​​rødvinene samt Nuits St Georges 1er cru blanc "Les Terres Blanches" (fra Pinot Blanc) foregår stille og roligt mellem tolv og atten måneder på egetræsfade.