3,8 vivino

Viberti - "Filebasse" - Chardonnay - Langhe - Piemonte

150,00 kr
  • Køb 6 for 125 pr. fl. og spar 17%

 

"The Barolo Chardonnay"

Noget så usædvanligt som en forrygende Chardonnay fra rødvinsområdet Barolo. Dejlig mineralsk og helt uden fad. SÅDAN

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeLanghe-Piemonte
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerChardonnay
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr
År2019
Alkohol13 %
Vivino3,8
Duft

frugtagtig, blomster, banan, æble, akacia, eksotiske frugter

Smag

En fortryllende smag af tropisk frugt, blandet med en kølig mineralitet.

Beskrivelse

Unikt fremstillet international vin. Udelukkende vinificeret i stål er den overraskende for dens renhed og integritet. Vingårdens højde udtrykkes storslået i dens mineralitet og duft. Den bløde presning af druerne og kælderfolkenes arbejde gør stilen umiskendelig.

En dejlig vin til den der er lidt træt af fadlagret Chardonnay og så fra et lidt specielt område når vi taler hvidvine.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

 

En top bedømt årgang af denne vin (2018 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 80 bedømmelser (2016 Årgang)

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 120.000 flasker om året, lavet af et ungt og motiveret personale.