3,8 vivino

Viberti - "Filebasse" - Chardonnay - Langhe - Piemonte - "BEST BUY IN DK"

150,00 kr
  • Køb 6 for 110.00 pr. fl. og spar 27%

 

"The Barolo Chardonnay"

Noget så usædvanligt som en forrygende Chardonnay fra rødvinsområdet Barolo. Dejlig mineralsk og helt uden fad. SÅDAN

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeLanghe-Piemonte
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerChardonnay
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr
År2019
Alkohol13 %
Vivino3,8
tabs-icon1 Duft

frugtagtig, blomster, banan, æble, akacia, eksotiske frugter

tabs-icon2 Smag

En fortryllende smag af tropisk frugt, blandet med en kølig mineralitet.

Beskrivelse

Unikt fremstillet international vin. Udelukkende vinificeret i stål er den overraskende for dens renhed og integritet. Vingårdens højde udtrykkes storslået i dens mineralitet og duft. Den bløde presning af druerne og kælderfolkenes arbejde gør stilen umiskendelig. Vinen modnes i 12 måneder, hvor den bevarer sin skønne frugt og mineralitet

En dejlig vin til den der er lidt træt af fadlagret Chardonnay og så fra et lidt specielt område når vi taler hvidvine.

Meget lidt tilbage af 2019 årgangen. Herefter stiger den til 150 kr. pr. fl.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

 

En top bedømt årgang af denne vin (2018 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 80 bedømmelser (2016 Årgang)

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 130.000 flasker om året , som dyrkes på 21 ha. og som er lavet af et ungt og motiveret personale. 

Vinkælderen med de mest moderne teknologier har gjort det muligt at nå store kvalitative mål. Brugen af ​​roto fermenter, afkortningen af ​​macerationer og den maniske opmærksomhed på renheden og elegancen af ​​parfumerne har gjort det muligt at opnå en standard, der gør Viberti-stilen umiskendelig af andre.

Filosofien i kælderen er meget klar. En bevidst brug af teknologi, et retfærdigt kompromis mellem tradition og innovation, der ikke kun ser de kortere macerationer og gæring, men også den kontinuerlige brug af "tino" til aldring.

I dag, som i går, er netop denne type afstublede koniske tønde lavet af ikke-ristede egetræslameller. Specielt for Bricco Airoli & for Baroli tillader denne type lagring en veldefineret udvikling af sortsaromaerne og er garanten for langtidslagring af vine.

Vinmarkerne er produktionens bankende hjerte og styres med ekstrem omhu og sans for detaljer. Vinmarkerne er hovedsageligt placeret på vestsiden af ​​byen Barolo, og højden er nøgleelementet og fælles, hvilket ser dem alle placeret mellem 400 og 500 meter over havets overflade.

De dyrkede sorter er Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, samt en lille Chardonnay-vinmark, der giver liv til en mikroproduktion af Chardonnay i renhed.

Fra crus af Bricco Delle Viole, bliver San Pietro- og La Volta-druerne fortsat udvalgt til produktion af reserver, produceret udelukkende i årgange, der anses for at være exceptionelle for Viberti Giovanni-vingården. Den historiske cuvée Buon Padre er i dag resultatet af foreningen af ​​druerne, der kommer fra forskellige crus. Ud over de 3 crus af historisk ejendom alias, er San Pietro, Bricco Delle Viole & la Volta tilføjet San Ponzio, Fossati, Albarella, Perno og Monvigliero.