Chablis, 1er cru “Mont de Milieu”, Domaine Garnier & Fils

279,50 kr

 


'Toppen af toppen'


Nogle siger at vinen fra nord er den bedste i verden. Bedre end vinene lidt sydligere, på de gyldne skråninger i Bourgogne. Mere karakter og terroir, samt en uimodståelig mineralitet er udsagnene. Fakta er at vinbonden må bruge sine bedste evner hvert år, for at få en vin ud af det. Frost og hagl er altid en trussel, men går året op i en højere enhed, sidder du med en vin, der prismæssigt, stadig er meget attraktiv i forhold til kvaliteten…..

Læs mere
cl75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
FyldeFrisk, Fyldig, Kraftig, Mineralsk
God TilSkaldyr
druerChardonnay
År2016
Alkohol12,5 %
Vivino4,1
Beskrivelse

Detaljer

Arketypisk Chablis uden hundekunster og til en pris der – området taget i betragtning – stadig er til at betale!
Intet er overladt til tilfældighederne i deres tilgang til vinfremstilling i det kolde nord, som høre med til Bourgogne.
Naturen tages altid med på råd og inviteres med ind i gærkælderne og senere i de kældre, hvor vinen ligger i et år, før de aftappes. Naturlig gærkulturer, gamle vinstokke, lavt udbytte og økologi er nøgleord i dette fantastiske Chablis vinhus.

www.chablis-garnier.com/

Hvad anmelderne siger

Detaljer

92 Robert Parker point!

“The Garniers’ 2011 Chablis Mont de Milieu – like their Montmains, matured largely in demi-muids plus some stainless steel – leads with a virtual blast of struck flint, quarry dust, ocean breeze, white pepper, fennel pollen and crushed lemon and grapefruit pips. Herbed chicken stock and oyster liqueur mingled with fresh lemon inform a silken, vibrant palate, leading to an infectiously juicy, interactively complex and sizzlingly invigorating finish that positively pinched my cheeks, tickled my tonsils, and milked my salivary glands”

I glasset

Detaljer

Mont de Milieu er en af de allerbedste marker i Chablis. Lagret på franske egetræsfade og med både typisk mineralitet og en klædelig fedme. Igen et salt præg sammen med en letrøget note fra fadet.OBS: Altid begrænset antal af disse vine på lager, men vi forsøger altid at skaffe det ønskede antal.
Område og Producent

Detaljer

Domaine Garnier et Fils er et lille familiehus i Ligny-le-Châtel. De to brødre Xavier og Jérome har sammen med deres lille gruppe af ansatte en enorm passion for at lave chablis som skiller sig ud fra mængden – og til den rigtige pris. Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen.