4,2 vivino

Chablis, 1er cru “Mont de Milieu”, Domaine Garnier & Fils

299,50 kr

 

'Toppen af toppen'

Nogle siger at vinen fra nord er den bedste i verden. Bedre end vinene lidt sydligere, på de gyldne skråninger i Bourgogne. Mere karakter og terroir, samt en uimodståelig mineralitet er udsagnene. Fakta er at vinbonden må bruge sine bedste evner hvert år, for at få en vin ud af det. Frost og hagl er altid en trussel, men går året op i en højere enhed, sidder du med en vin, der prismæssigt, stadig er meget attraktiv i forhold til kvaliteten…..

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChablis
FyldeFrisk, Fyldig, Kraftig, Mineralsk
God TilSkaldyr
DruerChardonnay
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

En storm af mineralitet, flint og stenbruds støv. Havbrisen tager over med noter af hvis peber, fennikel frø, lemon og grape

tabs-icon2 Smag

Krydret killing fond og østerssaft blandet med frisk lemon giver en silkeblød og vibrant smag. Det her er godt, rigtig godt.

 

tabs-icon3 Eftersmag

Saftig, kompleks eftersmag

 

Beskrivelse

Arketypisk Chablis uden hundekunster og til en pris der – området taget i betragtning – stadig er til at betale! Intet er overladt til tilfældighederne i deres tilgang til vinfremstilling i det kolde nord, som høre med til Bourgogne. Naturen tages altid med på råd og inviteres med ind i gærkælderne og senere i de kældre, hvor vinen ligger i et år, før de aftappes. Naturlig gærkulturer, gamle vinstokke, lavt udbytte og økologi er nøgleord i dette fantastiske Chablis vinhus.

Domaine Garnier et Fils er et lille familiehus i Ligny-le-Châtel. De to brødre Xavier og Jérome har sammen med deres lille gruppe af ansatte en enorm passion for at lave Chablis som skiller sig ud fra mængden – og til den rigtige pris. Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. 

Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter. De bedste vine kommer fra 7 Grands Cru vinmarker, som alle ligger på sydvestvendte skråniner og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.

 De druer fra 35 år gamle vinstokke, der er købt fra denne hvide stenede jord, har gennemgået en aldring i 600 liter tønder (demi-muid) blandet med 30% vin, der er blevet modnet i rustfri stål tanke. Den franske eg øger en kompleksitet, der passer til renheden fra rustfrit stål. Det hvide guld er denne Chardonnay med fuld modenhed. Vinen er fyldig, og østersskallerne, der udgør jordbunden, efterlades i vinen med et unikt hint af salthed.

Mont de Milieu er en af de allerbedste marker i Chablis.
Lagret på franske egetræsfade og med både typisk mineralitet og en klædelig fedme.
Igen et salt præg sammen med en letrøget note fra fadet.

OBS: Altid begrænset antal af disse vine på lager, men vi forsøger altid at skaffe det ønskede antal.

Se en video med ejeren HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

92 Robert Parker point!

“The Garniers’ 2011 Chablis Mont de Milieu – like their Montmains, matured largely in demi-muids plus some stainless steel – leads with a virtual blast of struck flint, quarry dust, ocean breeze, white pepper, fennel pollen and crushed lemon and grapefruit pips. Herbed chicken stock and oyster liqueur mingled with fresh lemon inform a silken, vibrant palate, leading to an infectiously juicy, interactively complex and sizzlingly invigorating finish that positively pinched my cheeks, tickled my tonsils, and milked my salivary glands”

wsa_winning
Optræder i Vivino's 2018 Wine Style Awards: Burgundy Chablis
 
top_ranked 
Blandt top 2% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
 
Område og Producent

De er to brødre forenet af en fælles passion for vin, der værdsætter friheden til at gå ud over kravene i appellationen og samtidig respektere hver af deres terroirs identitet.

Det tætte fællesskab, der forener de otte personer, der arbejder på deres virksomhed, afspejles i at dele sammen et glas af vores Chablis, Grand cru. samt Petit Chablis

Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. Resultatet: Arketypisk Chablis uden hundekunster og til en pris der – området taget i betragtning – stadig er til at betale!

Garnier & Fils bruger traditionelle, miljøvenlige, økologiske metoder; de høster senere end de fleste, gæret med naturlig gær og aldrer vinene i meget store tønder. Forbedring hvert år, opnår denne spændende ejendom allerede storhed med dets Chablis, som tilbyder en delikat saltholdighed, der afspejler vingårdens unikke jordprofil. Deres vine omfatter en Petit Chablis, som er en dejlig entry-level flaske, samt 1er Cru og Grand Cru.

Jérôme arbejder vinmarkerne, og Xavier laver vinene. Sammen leder de en gruppe af nyere producenter i den nordligste del af Chablis. De erkender, at det kræver meget mere arbejde at producere kvalitetsvine i en sådan kølig region. De beviser også, at den ekstra indsats er vel det værd, da de to brødre nu skaber smukt afbalancerede vine med fantastisk modenhed, friskhed og mineralitet, med en frodig mundføling og tekstur samt en lys og sprød syre.

Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter, hvilket Chardonnay druen tit giver. De bedste vine kommer fra 7 Grands Crus vinmarker, som alle ligger på sydvest-vendte skråninger og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.