4,2 vivino

BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2016 - TENUTA DI SESTA

525,00 kr

 

"Tosca Nello"

Fortryllende Toscansk Brunello fra det fantastiske år 2016. Her får du smæk og samtidig med en stor elegance. hvad kan være bedre?

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerSangiovese
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
11 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

intens, bred bouquet, elegant, rig på dufte af bløde røde frugter beriget, men delikate krydrede noter.

tabs-icon2 Smag

tør, blød med fløjlsbløde tanniner, afbalanceret, meget intens, vedvarende og elegant.

Beskrivelse

Montalcino-området er kendt for det faktum, at vingårdene selv i dag stadig bruger traditionelle metoder: På Querceta gennemføres hele året tør beskæring, skududvælgelse, fjernelse af uønskede blade, udtynding af klaser og høst i hånden. På høsttidspunktet udvælges de bedste druer for bedst at bevare kvaliteten af ​​hver enkelt vin type.

Tradition og innovation samles, vurderes og etableres hvert år baseret på sæsonens klimatiske forhold og hver vingårds karakteristika (jord og placering) for at opnå de bedste druer fra hver vingård. En opmærksom anvendelse af plantebaserede produkter og omhyggelig overvågning med brugen af ​​fælder og gavnlige insekter er grundlaget for vinmarksdriften. En mere respektfuldt tilgang til gavn for miljøet med henblik på at bevare balancen i økosystemet i vinmarkerne.

Denne Brunello er lagret ifølge traditionen i slaviske egetønder (gennemsnit 30hl) i 30 til 36 måneder og yderligere 12 måneder i flasken. Elegant og streng, udtrykker det bedst potentialet for ren Sangiovese fra vinmarkerne fra Montalcino-området. Ved at forene traditionel og moderne teknologi har Brunello altid været en fantastisk vin, bestemt vigtig og en fornøjelse at drikke. Når den er ung, er den rig på dufte af frugt og blomster. Når den er ældet, får den komplekse æteriske egenskaber og tilbyder en bred buket med en aroma af efterårsblade. 

 Se en god video af James Suckling om Brunello HER - Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Blandt top 6% af alle vine i verden (2015 Årgang)

Danmarks bedste vinblogger skriver om vingården og i dette tilfælde 2007:

Tenuta di Sesta har en historie, der kan spores helt tilbage til 1462, hvor paven lod det smukke slot opføre. Siden har ejendommen skiftet hænder adskillige gange for til sidst i 1850 at overgå til Ciacci-familiens eje.

Det var dog først i 1966, at Giuseppe Ciacci begyndte af producere vin på Tenuta di Sesta, faktisk samme år, som Brunello di Montalcino appellationen fik sin DOC status. Derfor er Sesta også én af appellationen første producenter.

I dag dækker ejendommen ikke mindre end 200 hektar, men det er kun de 30 hektar, som er tilplantet med vinstokke, og af disse er det fra ca. 13,5 hektar,  at man høster druerne til Brunello di Montalcino. De resterende marker er tilplantet med oliventræer og kornmarker.

Vinen her er lavet på 100% Sangiovese, og har lagret på ståltanke i 12 måneder efterfulgt af 36 måneder på 30 hl. slavonske egetræsfade med efterfølgende lagring fire måneder i flasken.

Wine Enthusiast har givet vinen her i årgang 2007 hele 94 point.

Lad os smage vinen. I glasset en smule lys rød i farven, ikke Pinot farvet … men en tak mørkere. Duftmæssigt sødme, stald, blåbær, kirsebær, urter … lidt tynd i udtrykket og en lidt kølig, elegant stil. Det går også igen i smagen, hvor der er stor tørhed, god syrlighed … en meget frugtagtig syre, som straks får mig til at tænke Sangiovese. Her var jeg heldigvis spot on. Også en smule sødme i smagen, og en behagelig, rund eftersmag. Dejlig, dejlig vin.

-------------------

94 points James Suckling

Outer quote mark A tight, refined red with plum, berry, cherry and some cedar and lemon peel. It’s medium-to full-bodied with fine, tight tannins and a fresh finish. Pretty, ripe fruit at the end. Drinkable now, but better in 2022. Inner quote mark (10/2020)

94 points Robert Parker's Wine Advocate

Outer quote mark 94+: This wine sources its fruit from a moderately high parcel that measures 13 hectares and is perched 400 meters in elevation. The soils here are thin and drain well, with a mix of calcareous and schistous terrain. The Tenuta di Sesta 2016 Brunello di Montalcino is fermented with ambient yeasts in stainless steel and later ages in various-sized botte made with Slavonian oak. This very natural and traditional approach allows for those expressive vintage aromas to shine bright. This 2016 Brunello shows linear fruit with forest berry and wild cherry. You get all of that here with tight tannins, cola and mineral. Some 40,000 bottles were made, and this wine delivers a classic and straightforward interpretation of this terrific vintage. ML Inner quote mark (11/2020)

93 points Vinous

Outer quote mark The 2016 Brunello di Montalcino from Tenuta di Sesta lifts up with a zesty display of tart cherries, incense, spiced orange peels and dusty dried earth tones. It’s silky and soft, complemented by juicy acids and sweet red fruits, taking on notes of licorice, dark chocolate and purple inner florals. This is such a pleasure to taste, as it blends ripeness with nervous tension and grippy tannins to create a truly satisfying yet also youthful and balanced expression. The 2016 Tenuta di Sesta should only require a few years to come into focus, and it will provide a long and open drinking window from there on out. -- Eric Guido Inner quote mark (11/2020)

Område og Producent

Querceta Estate var en del af Sant'Antimo Abbey-ejendommene indtil 1462, da den blev fjernet af pave Pious II, Enea Silvio Piccolomini fra Siena. I løbet af denne tid byggede de vigtigste familier fra Siena store ejendomme i Montalcino-området, og Querceta, efter at have været en del af det ædle Tolomei-dynasti, blev ejendommen en del af Ciacci-familien i anden halvdel af 1900'erne. 

På selve Querceta Estate befinder vingården sig på den ældste del af hele ejendommen. De første Sangiovese vinstokke blev plantet af Giuseppe Ciacci i 1955 på det land, der var blevet dyrket i generationer for at producere olivenolie, samt opdræt af får til produktion af fåremælk og ost. De første flasker Brunello dateres tilbage til 1966, da denne vin stadig blev klassificeret som bordvin. Faktisk var det først det følgende år, 1967, at Brunello erhvervede betegnelsen Denominazione di Origine Controllata, og endelig i 1980 opnåede den første italienske DOCG.

Området strækker sig over den sydlige side af kommunen Montalcino, mellem Sant'Angelo i Colle og Castelnuovo dell'Abate, få kilometer fra det berømte Sant'Antimo Abbey. Vinmarkerne skråner gradvist nedad fra omkring 400 til omkring 200 meter over havet. De fleste vinstokke er beskyttet mod de kolde nordlige vinde og ligger langs Orcia-floden, der fungerer som en grænse. Lige overfor mod øst står Mount Amiata, mens udsigten mod syd åbner sig mod Maremma.