4,0 vivino

"11" - Svoltacarrozze - Toscana IGT - 2011

145,00 kr
  • Køb 6 for 125.00 pr. fl. og spar 14%

 

"Lire e super"

Dette er den 5 årgang vi har fra dette lille hus, som stort set kun laver en vin, Svoltacarozze. En vin der dyrkes efter bedste økologiske principper og med en minimal tilgang til sulfitter.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFrisk, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Sangiovese
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2011
Alkohol15 %
Vivino4,0
tabs-icon1 Duft

moden frugt af både kirsebær fra Sangiovese druerne og solbær fra Cabernet Sauvignon druerne samt lidt kogte rabarber og blomstersæbe.

tabs-icon2 Smag

fine og tørre tanniner, et krisp bid, spændstighed og igen masser af mellemrøde bær, hindbær, jordbær, rabarber og ribs.

Beskrivelse

Svoltacarrozze 2011 er et magisk blend på Sangiovese og Cabernet Sauvignon.
Vinen manipuleres ikke en tøddel, så vinene fremstår elegante, burgundiske og alligevel rige og fyldige med et væld af nuancer fra Sangioveses klassiske duftpalet af jord, kirsebær, campari, rust og salvie. Sammen med Cabernet Sauvignon, der står for dybde, solbær, tobak, læder og vanilje.

Udover det rene markarbejde lagres vinen 4 år på store fade, og vinen filtrerers heller ikke – altså fuldstændig som i det helt gamle dage med vinarbejde.
Stokkene til Svoltacarrozze blev plantet i 1998 og den totale produktion tæller kun 6.000 flasker om året, hvilket er unik små mængder.
Det her er ægte toscansk personlighed med aner tusind år tilbage i tiden! Uanet kompleksitet, masser af frugt og ukueligt terroir.

  • Der kan være forskel fra flaske til flaske, da det er naturvin og derfor kan vi heller ikke modtage reklamationer på disse specielle vine.
    Vinen udvikler sig over de næste par timer, mens du drikker den og vi tror det er vin som du aldrig har smagt før
    OBS: Der kan forekomme bundfald i flasken.

Se hvad Danmarks bedste vinblogger skriver om 2011 årgangen HER

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

most_user_rated  Populær blandt Vivino brugere. Mere end 400 bedømmelser

top_ranked Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)

Houlberg, Danmarks bedste vinblogger skriver om vinen:

Svoltacarrozzes Toscana Rosso IGT er en satans lille bandit, som er skæv, underlig, mærkelig og alligevel helt fantastisk. Det er ikke en vin for alle, men jeg er sgu vild med vinen, som jeg nu atter smager, men her i en årgang 2011.

Der er samtidig noget charmerende og magisk ved, at Sebastiana Meoni fra hendes 8 hektar økologiske vinmarker kun laver én vin og det er altså denne Toscana Rosso IGT, som hun årligt laver 6.000 flasker af. Jeg har tidligere smagt vinen både i årgang 2009 og 2010 … er bare BIG TIME fan af Sebastiana Meoni.

Toscana Rosso IGT er lavet på 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon, som er lavet klassisk som i helt gamle dage uden mindste tilsætninger. Efter endt fermentering er vinen så lagret 4 år på store slavonske fade og aftappet uden filtrering og næsten uden brug af svovl.

I forhold til både 2009’eren og 2010’eren er 2011’eren lidt mindre funky i næsen. Det er dog atter en landlig og animalsk vin med både en smule surkål, bio bio prut og behåret pels, men med moden frugt af både kirsebær fra Sangiovese druerne og solbær fra Cabernet Sauvignon druerne samt lidt kogte rabarber og blomstersæbe.

Den modne frugt skriger virker toskansk Sangiovese, men har også lidt samme feeling som 2010’eren med syrlige drops, brunkul og lidt Jura-gener. I 2011’eren her er tingene en smule forsigtigere, men hvor dufter det kantet, svedigt og lækkert.

Hvor smager Svoltacarrozze Toscana Rosso 2011 dog godt … lidt juicy, let og elegant. Igen vil nogle nok finde den lidt for tyng, men jeg elsker denne lette, burgundiske og feminin side. Der er fine og tørre tanniner, et krisp bid, spændstighed og igen masser af mellemrøde bær, hindbær, jordbær, rabarber og ribs. Igen forbløffes jeg over 2 ting, nemlig at vinen er 10 år gammel og over prisen.

Denne lille frække charmetrold eret sandt røverkøb. Jeg er igen umådelig fascineret af Svoltacarrozzes  Toscana Rosso, som får igen i årgang 2011 får 6 glade kys og knus.

Område og Producent

Svoltacarrozze er drevet med ukuelig passion af Sebastiana Meoni og vinmageren er ingen ringere end hendes far, nemlig Giulio Meoni. Den famøse og højt respekterede vinmaker Nando Benassi, der indtil hans død arbejdede for stjernehuset Soldera Estate, var med til at sætte standarden og stilen fra husets opstart, om drejer sig om at give så rent og lutret et billede af de toscanske bakkedrags potentiale som muligt. Svoltacarrozze er ikke økologisk certificeret, trods de arbejder ultra rent i markerne, uden pesticider mm. Simpelthen fordi det lille bitte vineri, der totalt tæller 8 hektar, vil slippe for det store arbejde i en officiel certificering.