Skotlander Julerom 2023

325,00 kr
  • Køb 2 for 295.00 pr. fl. og spar 10%

 

"JULEROM 23"

Fra rommager Anders Skotlander. En rom som vil passe perfekt til julens hygge, desserter og oste. 2023 er efterfølgeren til 2022 og er som den en oplevelse at smage.

TypeRom
Indhold i CL50
LandDansk
God TilChokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol30 %
3 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

sød, rund og krydret. Perfekt til årets koldeste højtid med noter af kanel, nelliker, stjerneanis og masser af vanilje. Perfekt hvis du er vild med sød og rund rom. Nydes rent i et godt glas, i julens drinks eller i varm chokolade med flødeskum.

Beskrivelse

Anders Skotlander siger:

“Siden grundlæggelsen af Skotlander Spirits i 2013 har vores mission været at lave spiritus af høj kvalitet. At benytte de bedste råvarer og de bedste danske destillatører til at udføre det ædle håndværk. Det er også vigtigt for os at være ærlige og gøre det gennemskueligt for forbrugeren hvad der er i flasken.

Vi laver prisvindende lys rom, mørk rom  i Danmark. Og vundet over 20 internationale priser.

Dertil kommer det kolde nordiske klima som sætter sit aftryk både på fermenteringen og den efterfølgende fadlagring. 

Vi håber du vil nyde at drikke rommen med ligeså stor passion som vi har lagt i produktionen.”

Årets julerom er sød, fed og lækker. Er du en af dem, der ikke er helt vild med tør og usødet rom, men stadig gerne vil være med på rombølgen? Så har du svaret her. Julerom 2023  er med sine blot 30 % en helt unik rom, der kan nydes af alle der vil have dejlig sødme og noter af julens krydderier. 

  • Alc. 30% / 50 cl.
  • Destilleret: 2018 / Flasket: 2023
  • Fad: Ex Bourbon + Px Sherry
  • Rommen er ret så sød
  • Flasker: 3000 nummererede flasker

Se Skotlander hjemmeside HER

Se en skøn video om rom fremstilling hos Skotlander HER

 

Område og Producent

Bag firmaet står Anders Skotlander, der i ti år har været filmproducer og speaker på tv-programmer. 10 år inden da var han studievært i DR P3 og i de sidste tre år, har han brygget øl i sit kælderrum. Rommen brændes af Anders Bilgram, som har studeret og tilegnet sig viden og erfaring som destillatør via rejser og ophold i bl.a. Tyskland og Rusland samt i Norden. Bilgram har desuden en baggrund som eventyrer og ekspeditions leder i Arktis, og han er medlem af Eventyrernes Klub. Med denne rom er endnu et eventyr påbegyndt! Og det er startet rigtig godt.

Fire uger efter lancering af Skotlander RUM I vandt den Guldmedalje i Miami ved The RumXP Tasting Competition, guld betyder at den ved blindsmagning har fået mellem 95-100 point ud af 100 ved blindsmagning. Destilleringen at lave rom er egentlig ret enkelt. Nordjysk vand fra egen boring og verdens bedste rørsukkermelasse gæres til en mæsk på 10%.

Rørsukkermelasse er biproduktet fra rørsukkerproduktion, der laves af sukkerrør som disse: Herefter destillerer de til 80 % alkohol på et tysk aroma-kobberdestillationsapparat og fortynder med nordjysk vand til 40% alkohol. Så håndtapper og nummererer de alle flasker. Der bliver ca. 150 flasker på et batch. Skotlander laver alt med håndkraft, så man kan ikke garantere at smagen er 100 % ens hver eneste gang. Men det er det, de selv sætter pris på.

Anders Skotlander siger:

Alle vores rom skal laves med kærlighed. Hellere få flasker i en enorm høj kvalitet end det modsatte. Havtorn og lakrids: Eventyret var i gang og vi lavede en masse rom vi lagde på egetræsfade. Den rom kommer vi tilbage til, for det tager nemlig tid at modne rom. I ventetiden lavede vi to “spiced rum” (altså rom der ikke lagrer på egetræsfade, men på anden måde får smag). Rum III lagres på havtorn og Rum IV lagres på lakridsrødder, begge varianter blev også lavet i bare 1.000 flasker. De blev en kæmpe succes og det nordiske udtryk i vores rom, blev populært i hele verden. Rum III med havtorn vandt blandt andet guldmedalje i Miami i 2015 og sølvmedalje i San Francisco. Egetræ giver sødme og farve. Vi mangler jo Rum II tænker du. Korrekt. Den blev så lanceret i oktober måned 2015, vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, for det blev til bare 77 flasker.