Skotlander rum IV - Lakrids

795,00 kr

'La' dog Kris'


Skotlander Spirits har taget romproduktionen op i Danmark. Igen, fristes man til at sige. For der var engang for meget længe siden, hvor det faktisk var de vesteuropæiske lande, der dominerede den traditionsforbundne romproduktion.

Læs mere
Type Rom
Alkohol 43 %
Beskrivelse

Detaljer

Eventyret tog nemlig sin begyndelse helt tilbage i 1600-tallet og nærmere bestemt i det caribiske øhav, hvor de prægtige sejlskibe fragtede deres gods.
På de caribiske øer blev den liflige rom produceret, så de ædle dråber kunne fragtes om bord på skibene og gøre sømændenes strabadsfyldte, lange hjemfærd, bare nogenlunde tålelig.
Især England og Frankrig havde godt gang i romtønderne, men Danmark kom i den grad med på bølgen, da kronen overtog De Vestindiske Øer tilbage i år 1755.
Som bekendt solgte Danmark øerne for en slik og siden da har vi, i stærk alkoholsammenhæng, hovedsageligt gjort os i snaps.
Produceret på det, mulden under de hjemlige – og noget koldere – himmelstrøg kunne byde på, nemlig hvede og kartofler. Snapsen er vi da også rigtig gode til, men nu er det danske romeventyr altså begyndt på ny – dog uden al slaveriet. Det er helt frivilligt.
OBS: produceres i 50 cl. fl.

 Skotlanders hjemmeside HER

Se video fra rombunkeren HER

Hvad anmelderne siger

Detaljer

“Jeg føler virkelig, at drengene fra det nordjyske her har gjort et godt produkt bedre. Det er som om, at produktet er mere helstøbt og gennemtænkt. Her synes jeg faktisk, at basisrommen bliver bedre af at blive taget i legestue. Den er lettere drikkelig, den er sødere og så smager den bare bedre. Good job.” – Romhatten.dk, “88 point. Nærmest som en bitter i udtrykket med duft af urter. Diskret lakridssmag hvilket fungerer godt. Cremet konsistent med en noget krydret afslutning. Det er flot håndværk men også dyrt”. – Thomas Rydberg, WHISKY & ROM MAGASIN. “Krydret med en mild lakridssmag, der ligger længe på tungen. Meget overraskende og velsmagende sammensærtning. Lækker stilet flaske med håndskrevet flaskenummer.” – Rumworld.nl

I glasset

Detaljer

Lækker blød og rund spiced rom, der har lagret på udvalgte lakridsrødder. Det giver en fantastisk balanceret rom, med et lille sofistikeret strejft af lakridsrod. Sød, rund og lækker – nærmest røget. På grund af den store overflade på lakridsrødder – sammenlignet med egetræsfade – opnås en meget lækker udvikling i smagen på et par måneder. Efter lagringen sødes rommen med en smule melasse, for at afrunde smagen. Skotlander RUM III er limited edition i 1.000 flasker Farve: Mørk Duft: Sød duft af lakrids og melasse Smag: Lakrids, træ, læder, karamel, lang eftersmag af lakridsrod Sukker: 5 gram/liter
Område og Producent

Detaljer

Bag firmaet står Anders Skotlander, der i ti år har været filmproducer og speaker på tv-programmer. 10 år inden da var han studievært i DR P3 og i de sidste tre år, har han brygget øl i sit kælderrum. Rommen brændes af Anders Bilgram, som har studeret og tilegnet sig viden og erfaring som destillatør via rejser og ophold i bl.a. Tyskland og Rusland samt i Norden. Bilgram har desuden en baggrund som eventyrer og ekspeditions leder i Arktis, og han er medlem af Eventyrernes Klub. Med denne rom er endnu et eventyr påbegyndt! Og det er startet rigtig godt. Fire uger efter lancering af Skotlander RUM I vandt den Guldmedalje i Miami ved The RumXP Tasting Competition, guld betyder at den ved blindsmagning har fået mellem 95-100 point ud af 100 ved blindsmagning. Destilleriet At lave rom er egentlig ret enkelt. Nordjysk vand fra egen boring og verdens bedste rørsukkermelasse gæres til en mæsk på 10%. Rørsukkermelasse er biproduktet fra rørsukkerproduktion, der laves af sukkerrør som disse: Herefter destillerer de til 80 % alkohol på et tysk aroma-kobberdestillationsapparat og fortynder med nordjysk vand til 40% alkohol. Så håndtapper og nummererer de alle flasker. Der bliver ca. 150 flasker på et batch. Skotlander laver alt med håndkraft, så man kan ikke garantere at smagen er 100 % ens hver eneste gang. Men det er det, de selv sætter pris på.