4,2 vivino

Santa Sofia - Recioto di Soave DOCG Classico

260,00 kr

 

"Blanco tjek"

Faktisk findes der en DOCG vin af denne helt specielle type vin. En Reciotto på hvide "nummerplader". En vin som fremstilles i Classico området i Soave distriktet i Veneto. Her reagere Garganega druen. En druesort der på sine bedste dage laver fremragende vine. Velduftende, friske og koncentrerede. Ligesom de røde Reciotto vine, samt Amaronerne, ligger druerne til denne vin også til tørre. I dette tilfælde 3 måneder.

 

TypeDessertvin, Hvidvin
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeSoave
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Sød
DruerGarganega
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2013
Alkohol13 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

En blændende guldfarve med varme, dybe, næsten gule undertoner, det giver en følsom buket, elegant og harmonisk, redolent af sultanas, tørrede abrikoser, pipetobak og vanille efterfulgt af et strejf af ædel råddenskab og frugt i sirup.

tabs-icon2 Smag

Smagen er pulpagtig, med en levende syre, der perfekt balancerer det resterende sukker; en meget diskret tilstedeværelse af tanniner med behagelige noter af lakrids;

tabs-icon3 Eftersmag

Meget lang finish

Beskrivelse

Denne vin er produceret af 100% Garganega-druer, der er dyrket på Santa Sofias egne vinmarker i Soave i Veneto-regionen i Italien. Druerne er håndplukkede og omhyggeligt udvalgt og har ligget 3 måneder til tørre.

Vinen har lagret 12 måneder på 225 l franske egetræsfade fra Allier samt 6 måneder på flasken inden frigivelsen.

Når vinen er ung, er den et perfekt match for tærter og tærter lavet med hvid frugt eller mere sofistikerede desserter som pocherede pærer med zabaglione sauce. I en moden alder er den en slående kontrast til retter som escalope af foie gras, moden Gorgonzola-ost og Mantuas ikoniske tortelli di zucca(græskarravioli).

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Santa Sofias hovedkvarter og kældre er beliggende i Pedemonte tæt ved Verona i Italien. Pedemonte er en af de smukkest beliggende og mildeste zoner i det klassiske Valpolicella-område. Santa Sofia har igennem generationer opbygget og vedligeholdt et flot omdømme som en lille producent med høj kvalitet og har i mange år produceret flotte vine af allerhøjeste kvalitet. Santa Sofias vine er resultatet af en perfekt blanding af gamle traditioner og mange års erfaring tilsat moderne teknologi.