4,3 vivino

Le Plan des Moines - "Les Serines" - AOP Cote Rotie - Rhône - 2020

550,00 kr

 

"The Rotie 2020"

Vi befinder os i det nordlige Rhône og her findes nogle af verdens mest fornemme vine. Vine som primært laves på den kendte drue Syrah. Men det er kun her den får sit helt specielle særpræg, af brændte krydderier og en varme som dels skyldes klimaet, men også druen. Cote Rotie vine kommer fra 2 bakker der hedder Blonde eller Brune og forskellen ligger i de forskellige jordbundstyper.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeCote Rotie
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2020
Alkohol13,5 %
Vivino4,3
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Elegante røde frugter og brombæraromaer suppleret med stilfulde blomsternoter, hovedsageligt violer

tabs-icon2 Smag

God vedvarende frugt med lette tanniner og eg. fyldig og rund af stil, silkeagtig, frisk og lystfuld: en vin i balance og harmoni!

Beskrivelse

Le Plan des Moines dyrker, høster og vinificerer deres druer på den mest naturlige måde med stor respekt for miljø, omgivelser og de forskellige terroirs udtryk.
Alle vinene fra Le Plan des Moines er vinificeret og tappet hos Le Plan des Moines.

Jordbunden er siliciumholdig, kridtagtig jord, med kalk og ler.

Vinen høstes manuelt med små kurve flere gange i løbet af en uge. Vinfremstilles på ejendommen, druerne sepereres fra stilke og puttes i tanke med meget lette svovldoser. Langsom gæring i kar i 5 til 8 uger ved en temperatur på 22/23 ° C med bløde ekstraktioner og regelmæssig omrøring Efter et pneumatisk tryk, blandes den fine friløbsvin og den mere rustikke pressevin. Modnes 24 måneder i 225L Troncais egetræstønder.

Vinen er 100 % Syrah druer. Kan gemmes til 2050

Se vingårdens hjemmeside HER - En fin video fra det nordlige Rhône HER

 

Område og Producent

Tre venner, Daniel, Thierry og Claude med næsten tres års kombineret erfaring inden for vinhandel, mødes med ét mål: producerer fantastisk, ægte og naturlige Rhône-vin ... 

I 2011 blev LE PLAN DES MOINES født, da vennerne fandt og valgte deres første vingård i appelationerne Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages. LE PLAN DES MOINES er beliggende mellem Remoulins og Avignon. Man høster og vinificerer druerne på den mest naturlige måde, idet de respekterer miljøet og  udtrykket af deres jordbunde. Alle vin fra LE PLAN DES MOINES vinificeres og tappes på ejendommen for at undgå transport af druer eller bulk.

 Thierry Pommet medejer af Le Plan des Moines

teaserbox_39040033

Thierry startede som sommelier, og har de sidste 15 år eksporteret vin rundt om i verden. Han fører tilsyn med det europæiske og amerikanske marked samt er involveret i blandingen af ​​vinene.

Daniel Orsolini medejer af Le Plan des Moines

teaserbox_38986318Daniel har 20 års erfaring med både at købe og sælge vin internationalt. Har ansvaret for det asiatiske og amerikanske marked såvel som den daglige drift.

Claude Serra , vinmager

teaserbox_38986256Claude, en erfaren vinproducent og oenolog (professor Montpellier University), kontrollerer vinproduktionen, vinfremstillingen og aftapningen af ​​vinene.