3,7 vivino

La Granacha, Cave d’Estézargues, Côtes du Rhône Villages

Tilbuds Pris: 139,50 kr

Før Pris: 179,50 kr

 

'Hot and Cool'

Vine fra appelation Côtes du Rhône Villages er ikke så kendte her hjemme og udgør normalt særdeles gode køb. Denne her er et røverkøb, så skynd dig i kassen, før den er udsolgt….

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeCôtes du Rhône
FyldeFyldig, Tør
God TilLagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Vildt
DruerGrenache
År2016
Alkohol15 %
Vivino3,7
Beskrivelse

Denne topcuvée fra Cave d’Estezargues laves i området lige syd for Chateauneuf-du-Pape. Druerne er 100 % Grenache fra vinstokke med en alder på næsten 100 år!
Dette giver en vin med en næsten uhyrlig koncentration og et væld af nuancer – og også en muskuløs fylde bakket op af høj, men sømløst integreret alkohol.
100 % økologiske druer og ingen brug af svovl. Smagen er en intens oplevelse af fyldig, blød og en anelse sødmefuld frugt, hvor et krydret, tørt præg fuldender en helstøbt oplevelse, som udkonkurrerer langt de fleste Chateauneuf-du-Pape vine i prisklassen.

Cave d’Estézargues er en sjælden konstellation af to håndfulde talentfulde vinmagere, der alle deles om vinifikationsudstyr og kælderfaciliteter under mantraet, at både filtrering, kulturgær, svovl før gæring og andet fikumdik er bandlyst.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i regionen
Område og Producent

Cave d’Estézargues er en sjælden konstellation af talentfulde vinmagere. Der er tale om 7 individuelle producenter der deles om vinifikationsudstyr og kælderfaciliteter under ledelse af vinmageren Denis Deschamps. De får på den måde det bedste fra deres egne individuelle marker, og lavere omkostninger på de dyre anlæg. Det betyder vine med et personligt udtryk, til meget konkurrencedygtige priser. Tilgangen til vinmageriet er, at det er uden enzymer, uden kulturgær, uden filtrering og uden svovl – undtaget en smule ved aftapning og uden andre manipulationer overhovedet. Topvinen hedder La Granacha, som årgang efter årgang scorer 90-91 point hos Robert Parker. ‘Hemmeligheden’ her er 80-100 år gamle grenache vinstokke i topkvalitet. Markerne hvor druerne stammer fra ligger alle i området lige syd for Chateauneuf du Pape, omkring Tavel, mellem Nimes og Avignon. Vi kan bare sige: “Bare al Châteauneuf var som denne”!