Kalevala Navy Strength Gin - Finland

299,00 kr

 

"Suomi Navy"

Kalevala er en samling af gamle sagaer, sange og myter fra den finsme mytologi og det har inprireret til denne gin, som netop udspringer af den nordiske ånd kultur og natur.

TypeGin
Indhold i CL50
LandFinsk
Alkohol50,8 %
tabs-icon2 Smag

Det bliver nok ikke mere nordisk end gin fra de finske skove. I den Nord-karelske skov i Finland destilleres den økologiske Kalevala Gin. Ginnen er en håndnummereret mikro-batch produktion og alle batches destilleres nænsomt på enebær, rosenblomst, hindbærblade og havtorn.
Kalevala Navy Strength er finnernes stærkeste gin hidtil, men dette til trods har den bevaret en fin sødme som bare skal opleves.

Beskrivelse

Som basis for deres gin bruger de det fineste organiske hvede. Dette bliver udvandet før vi putter det på deres destillationsapperat. Så tilsætter vi hjertet af ginnen, nemlig ennebær. Nu kræves der tålmodighed og der ventes i 24 timer, før processen fortsætter. Man vil gerne have at enebæren bliver helt infuseret med den klare sprit. Efter yderligere 24 timer tilsættes flere "botanicals, såsom mynte, rosmarin etc.

12 timer senere igen, sætter man varme på apperatet, næsten ligesom at varme chockolade. Efter et par timer begynder væsken at fordampe og dampen trænger på sin vej opad forbi krydderiposen med de dejlige botanicals.

Når dampen begynder at blive til væske igen, ventes der på selve hjertet i fremstillingen. Den bedste sprit kommer ikke med det samme i processen. Først kommer det man kalder hovedet, så hjertet og til sidst kroppen. Det er hjertet man vil have.

Her har man så lavet en Navy Strength gin. Igen en hyldest til traditionerne i selve Gin fremstilling. En navy gin er altid en alkoholrig gin. Mindst 57 % så flådens folk på de gamle marineskibe kunne antænde lunterne, når disse var blevet våde. Der var nemlig altid gin til mandskabet på Den engelske konges skibe og disse gin skulle mindst være på 57 %.

Kalevalas hjemmeside HER

Område og Producent

En multikulturel baggrund, forskellige interesser og konstant nysgerrighed gjorde Moritz Wüstenberg til en Master Distiller ved en tilfældighed. Under sin barndom i Tyskland, udviklede hyppige besøg i hans mors hjem i Finland, en stor interesse for Finland og den finske kultur. Mens Moritz studerede for at blive en kemisk ingeniør, fik han i 2010 et lille destilleri oprettet i en gammel lade, lige vedsiden af ​​moderhjemmet.

Når tiden var til det, legede Moritz med sine destillationsapperater og fik efterhånden nogen erfaring.. I 2014 var tiden moden, og det var på tide at få destillation af gin til at udvikle sig kommercielt ...  Efter at have vokset op i den russiske del af Karelen, repræsenterer Tatyana den anden halvdel. Hun har været involveret i udviklingen af ​​kalevala gin fra begyndelsen og er leder af deres produktudvikling. Med en avanceret følelse af smagsoplevelser stoler man på hendes upåklagelige smag i kvalitetskontrol såvel som produktinnovation.

Som hobbyfotograf er Tatyana også ansvarlig for de visuelle værker, de udgiver. Ved siden af ​​hendes arbejde på destilleriet, nyder Tatyana at skabe kulinariske delikatesser ved at eksperimentere i køkkenet. Denne lidenskab overføres også til deres produktudvikling, hvor man har gennemgået nogle hundrede potentielle ingredienser til deres gin. Kirsi er deres seneste holdmedlem. Hun tager sig af det meste vedr. aftapning, mærkning og forbereder deres gin til afsendelse til hele verden. Bor lige ned af vejen fra destilleriet. Om vinteren kan du ofte finde hende, når hun starter arbejdet tidligt, så hun kan nyde resten af de korte dage, der går med hunde eller skiløb. Altid munter uden at knække, selvom det går hårdt til, er Kirsi den person, du har brug for til et destilleri baseret midt i skoven.