Hernö Gin Juniper Gin - Sverige

Hernö Gin Juniper Gin - Sverige
750,00 kr

 


'Unika'


Hvis du ikke har smagt denne gin før, har du med garanti ikke smagt en sådan vidunderlig væske før. Som gin elsker er du nød til at prøve ginnens inderste sjæl. Det alle gin har i sig, mere eller mindre, enebær. Her er det 100 % enebær og det er meget specielt.

Læs mere
Type Gin
cl 50
Land Sverige
Alkohol 46,9 %
Beskrivelse

Detaljer

   Hernö Juniper Cask Gin er kompleks som meget få ginner er det. Den aromatiske, nærmest parfumerede, amerikanske enebærtræ til tønderne sætter stort præg på ginnens smag med masser af frisk enebær og citrus, og noter a la nyfældet træ, græs, hø og en anelse blomst. Det er ganske enkelt en udsøgt spiritus.

Interview fra enverdenafgin.com med Jon Hillgren Her

Hernö gin hjemmeside

I glasset

Detaljer

Denne originale Enebær fad gin fra Hernö Gin Destilleri er den første gin som lagres i fade som er lavet af enebær træ. Fra særlige udvalgte fade på 39,25 liter og som indeholder ren enebær gin i 30 dage og derefter tappet med en alkohol procent på 47% Hernö Enebær fad gin er en intense oplevelse, som invitere til engagement. Den har en herbal sødme i starten som senere går over i en stærk enebær eftersmag med noter af citronskal.
Område og Producent

Detaljer

Destilleriet ligger godt 400 kilometer nord for Stockholm i den lille by Dala, lidt uden for Härnösand. Destilleriet startede op i en lille rødmalet bygning, godt femten meter fra Jons eget hus. Her installerede han i maj 2012 destilleriets første destillator; en lille, tysk, 250-liters kobberdestillator til produktion af destilleriets produkter. Udviklingen af Hernö Gins første produkt, Hernö Swedish Excellence Gin, tog godt 3,5 måneder at udarbejde. I dag er selv samme grundopskrift med de otte botanicals stadig det grundlæggende dna i alle Hernös ginner. De tæller traditionelle gin botanicals som enebær, korianderfrø, kassiabark, sort peber og citronskal, men også mere utraditionelle botanicals som vanilje, tyttebær og mjødurt – der alle er økologiske, selvfølgelig. Men en vinderopskrift kræver også en vindermetode, og i dette tilfælde er der tale om en lettere arbejdskrævende vindermetode. Til at starte med bliver den neutrale alkohol fra økologisk hvede destilleret alene i destillatoren – hvilket reelt set gør første fase til en vodkaproduktion. Derefter udblødes enebær og korianderfrø i den nydestillerede vodka i 18 timer, hvorefter det redestilleres sammen med de øvrige seks botanicals. Efterfølgende hviler ginkoncentratet i tre måneder for til sidst at blive fortyndet med kildevand fra destilleriets egen kilde, flasket og forseglet af destilleriets postproduktionshold – Jons mor og far. Resultatet er ikke til at tage fejl af. Jon Hillgrens første gin er som at stå i en nordsvensk nåleskov en frostklar vintermorgen. Frisk, klar og blød med fremtrædende noter af krystalklar enebær, frisk citronskal, en nedtonet peberkrydderi og selvfølgelig ginnens signaturnote med den blomstersøde mjødurt. Uddrag af interview i enverdenafgin.com