Hernö solbær gin likør

450,00 kr

 


'Sunny side'


En kæmpe specialitet fra det verdensberømte svenske gin destilleri højt mod nord. Til vores smagninger har vi drukket denne gin likør ren med masser af is eller med lidt god tonic. Vi har spist modne oste til og dessert. Det smager fortryllende.

Læs mere
Type Gin
cl 50
Alkohol 28 %
Beskrivelse

Detaljer

En dyb mørk og massivt velsmagende solbær gin fra det svenske destilleri, der blev kronet til Gin stormester på den årlige Spirit Masters Awards i 2013, Hernö. Den er lavet med deres “svenske Excellent ‘, som er blevet modnet med hele solbær bær og derefter har fået en sød kant med en god portion honning.

Gin likøren er tappet på 2016 flasker og det er til hele verden. Ikke filtreret.

 

I glasset

Detaljer

Duften er klar med sprød solbær og efterhånden også lidt syltetøj, samtidig med florale toner. Smagen er enebær men så kommer det væltende med komplekse frugter og sødme. Eftersmagen er meget lang med fin syre og og nødder til sidst før den forsvinder. Du vil hurtigt tage et zip mere :-) Serverings forslag: (Hernö Blackcurrant Gin Likør 28%, Citronskal & 1724 Tonic
Område og Producent

Detaljer

Destilleriet ligger godt 400 kilometer nord for Stockholm i den lille by Dala, lidt uden for Härnösand. Destilleriet startede op i en lille rødmalet bygning, godt femten meter fra Jons eget hus. Her installerede han i maj 2012 destilleriets første destillator; en lille, tysk, 250-liters kobberdestillator til produktion af destilleriets produkter. Udviklingen af Hernö Gins første produkt, Hernö Swedish Excellence Gin, tog godt 3,5 måneder at udarbejde. I dag er selv samme grundopskrift med de otte botanicals stadig det grundlæggende dna i alle Hernös ginner. De tæller traditionelle gin botanicals som enebær, korianderfrø, kassiabark, sort peber og citronskal, men også mere utraditionelle botanicals som vanilje, tyttebær og mjødurt – der alle er økologiske, selvfølgelig. Men en vinderopskrift kræver også en vindermetode, og i dette tilfælde er der tale om en lettere arbejdskrævende vindermetode. Til at starte med bliver den neutrale alkohol fra økologisk hvede destilleret alene i destillatoren – hvilket reelt set gør første fase til en vodkaproduktion. Derefter udblødes enebær og korianderfrø i den nydestillerede vodka i 18 timer, hvorefter det redestilleres sammen med de øvrige seks botanicals. Efterfølgende hviler ginkoncentratet i tre måneder for til sidst at blive fortyndet med kildevand fra destilleriets egen kilde, flasket og forseglet af destilleriets postproduktionshold – Jons mor og far. Resultatet er ikke til at tage fejl af. Jon Hillgrens første gin er som at stå i en nordsvensk nåleskov en frostklar vintermorgen. Frisk, klar og blød med fremtrædende noter af krystalklar enebær, frisk citronskal, en nedtonet peberkrydderi og selvfølgelig ginnens signaturnote med den blomstersøde mjødurt. Uddrag af interview i enverdenafgin.com