Clos des Saveurs, Armagnac 1975

Clos des Saveurs, Armagnac 1975
799,50 kr

'Ræk mig en Armagnac'


Armagnac distriktet har mange flere små vinbønder, der laver deres egne Armagnacs end der findes tilsvarende, ikke langt derfra, i Cognac. Forskellene i hvordan de to spirituoser fremstilles er meget lille.

Læs mere
Type Armagnac
Land Fransk
År 1975
Alkohol 40 %
Beskrivelse

Detaljer

 Hvad er forskellen på Cognac og Armagnac? Begge er franske brandyer destilleret af hvidvin. Men hvor Cognac i stigende grad er storproduktion og internationalt kendte brands, er Armagnac båret af gascognsk tradition og håndværk.
Allerede i 1400-tallet – 250 år før Cognac – begyndte man at destillere vin i Gascogne.
De første gange med stor sandsynlighed i parfumekar, som maurerne havde bragt med sig fra Østen.
Kendere er ikke i tvivl – Armagnac er ”den rigtige” franske brandy og i de dybe kældre i området kan man finde ældgamle fade destilleret for menneskealdre siden – et katalog over et Frankrig, der for længst er forsvundet.
Hele 10 druetyper er godkendt til Armagnac fremstilling, men som i Cognac distriktet er det primært druerne, Ugni Blanc, Colombard og Folle Blance.

Ved at klikke på nedenstående link, kan du læse mere om armagnac. Vi har flere forskellige årgange og typer end du kan se her på Wineboutique.dk, men mailer eller ringer du os, oplyser vi dig om dette, sammen med prisen o.a. Armagnac Folder 2011

I glasset

Detaljer

Et mesterstykke i porteføljen. Krydret med hele bazarens udvalg, pakket med sveske og puddersukker og en sælsom, næsten magisk friskhed
Område og Producent

Detaljer

I ærkegascognske Arblade-le-Haut har Eric Artiguelonge hjemme. Han har mere end 20 års erfaring som kældermester hos en af de største producenter i Armagnac, men i dag er familieforetagendet Clos des Saveurs hans førsteprioritet. Eric overvåger her et helt exceptionelt skatkammer af fade med ravfarvet Armagnac – nogle helt tilbage til 1875! Hans erklærede mission er at gøre disse gamle årgange tilgængelige (omend i diminutive partier) og han aftapper ikke en årgang medmindre den er minimum 20 år gammel! Da disse gamle sager naturligvis er klenodier i stærkt begrænset mængde, laver Eric heldigvis også tre formidable blends, der alle er absolut toneangivende for , hvordan rigtig armagnac skal smage.