Clos des Saveurs, Armagnac 1975

799,50 kr

'Ræk mig en Armagnac'


Armagnac distriktet har mange flere små vinbønder, der laver deres egne Armagnacs end der findes tilsvarende, ikke langt derfra, i Cognac. Forskellene i hvordan de to spirituoser fremstilles er meget lille.

Læs mere
cl70
TypeArmagnac
LandFransk
År1975
Alkohol40 %
Beskrivelse

Detaljer

 Hvad er forskellen på Cognac og Armagnac? Begge er franske brandyer destilleret af hvidvin. Men hvor Cognac i stigende grad er storproduktion og internationalt kendte brands, er Armagnac båret af gascognsk tradition og håndværk.
Allerede i 1400-tallet – 250 år før Cognac – begyndte man at destillere vin i Gascogne.
De første gange med stor sandsynlighed i parfumekar, som maurerne havde bragt med sig fra Østen.
Kendere er ikke i tvivl – Armagnac er ”den rigtige” franske brandy og i de dybe kældre i området kan man finde ældgamle fade destilleret for menneskealdre siden – et katalog over et Frankrig, der for længst er forsvundet.
Hele 10 druetyper er godkendt til Armagnac fremstilling, men som i Cognac distriktet er det primært druerne, Ugni Blanc, Colombard og Folle Blance.

OBS: Vi kan skaffe Amagnac fra næsten alle årgange fra 1888 og frem til idag. Kontakt os venligst med dine ønsker eller spørgsmål.

I glasset

Detaljer

Et mesterstykke i porteføljen. Krydret med hele bazarens udvalg, pakket med sveske og puddersukker og en sælsom, næsten magisk friskhed
Område og Producent

Detaljer

I ærkegascognske Arblade-le-Haut har Eric Artiguelonge hjemme. Han har mere end 20 års erfaring som kældermester hos en af de største producenter i Armagnac, men i dag er familieforetagendet Clos des Saveurs hans førsteprioritet. Eric overvåger her et helt exceptionelt skatkammer af fade med ravfarvet Armagnac – nogle helt tilbage til 1875! Hans erklærede mission er at gøre disse gamle årgange tilgængelige (omend i diminutive partier) og han aftapper ikke en årgang medmindre den er minimum 20 år gammel! Da disse gamle sager naturligvis er klenodier i stærkt begrænset mængde, laver Eric heldigvis også tre formidable blends, der alle er absolut toneangivende for , hvordan rigtig armagnac skal smage.