4,1 vivino

Bodega Sarmentero "Barrica 18 Meses" - Ribeira del Duero - Temperanillo

295,00 kr
  • Køb 3 for 275 pr. fl. og spar 7%

 

"Cru reservada"

Vores vinhus Bodega Sarmentero laver vine i Ribeira del Duero. Distriktet er vel nok det mest estimerede af alle 69 vindistrikter i Spanien. Her finder du vingårde som Vega Sicilia og danskejede Pingus. Vine som bliver handlet for mange tusinde kroner pr. flaske.

Vingården vi samarbejder med er et af de mindste i Ribeira. Kun 30.000 fl. produceres. Elegante og feminine vine, som har Temperanillo druens særkende i boende.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeRibera del Duero
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
DruerTempranillo
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Grillede retter, Rødt Kød
År2015
Alkohol14 %
Vivino4,1
Duft

Duften er udstyret med aromaer, der er kendetegnet ved vilde og kandiserede frugter, rosiner og antydninger af chokolade, lakrids og fint træ.

Smag

Bred og venlig, med stor vedholdenhed og stor rundhed i munden.

Beskrivelse

Bodega Sarmentero fik vi ind, som en fast del af vores sortiment i juli 2020 og det er vi super glade for. Det var lidt af et tilfælde, at det blev sådan. Jeg var i efteråret 2018 på besøg i Ribeira del Duero, sammen med gode kammerater og vinnydere og på den sidste dag, på vej til hotellet, kom vi forbi en ganske lille vingård. Her var lukket, men alligevel ringede vi på og døren blev åbent af en ung kvinde, som viste sig at være datteren i huset, men samtidig også hende der styrede den. Maria Lopez viste stor gæstfrihed og vi så hele den lille vingård, som kun laver 30.000 flasker om året og er en af de 5 mindste gårde i distriktet.

Tiden var kommet til at smage deres vine og her blev vi overrumplet af en helt anden Ribeira smag end vi havde smagt dagene før. Mere elegante vine, men knap så megen ekstraktion og med en helt klar rød tråd igennem hele deres range af vine. Maria's mor Amparo er 4 generation winemaker og der er ingen tvivl om at hun efterstræber elegance og femnine tilgange i hendes vine.

Barrica 18 er vingårdens flagskib og laves kun i de bedste årgange og den seneste tilgængelige er 2015. En storslået intens vin, som der kun blev lavet 1200 fl. af. Fermenteret med naturlig gær. Modnes i 18 måneder på franske egetræsfade. vinen klares med med bentonit, så denne vin er velegnet til veganere. Kan drikkes med de bedste venner og til de bedste bøffer af okse og lam. Kan sågar drikkes sammen med en god chokolade eller bløde oste.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se også en video hvor jeg smager Barrica 18 HER

Hvad anmelderne siger

93 pts James Suckling

Limited edition of 1200 numbered bottles

GULD - Catavinum World Wine & Spirits Competition, Spanien

Område og Producent

Sarmentero ligger i den lille by Quintanilla de Arriba, i det fornemme vindistrikt Ribeira del Duero i baggården af et gammelt Castilliansk hus, nær bredden af ​​Douro-floden. Ejendommen blev erhvervet i 1942 og var tidligere et af byens tre møllehuse. Senere blev det brugt til produktion af fliser og dyrehold, hvede og byg kombineret med vinfremstilling.

Generationer af vinproducenter gav familien viden og disciplin, kærlighed og lidenskab til vinen. Amparo Repiso, der var den fjerde generation af vinproducenter, besluttede at gå et skridt videre og starte sin egen vingård i 2004. Det startede med bogstaveligt talt en 225-liters vin tønde, som viste sig at være så god. at mange gav vinen ros og gode ord med på vejen og det opmuntrede hende til at fortsætte med at fremstille vin og gradvist øge produktionen indtil i dag.

De første år med vinproduktionen foregik i de små gamle og hyggelige rum, men på trods af ønsket om at bevare den oprindelige bygning renoverede man i 2013 fuldstændig vingården og opførte en ny bygning, som, selvom den er mere moderne, fortsætter med at dyrke den sjæl og lidenskab, som deres forfædre lærte dem.

Sarmenteros vinmarker er opført på jord med ler-kalksten, et kendetegn, der giver gode næringsstoffer og vand, hvilket er vigtigt for en optimal udvikling af vinstokkene.

Sarmentero har forpligtet sig til bæredygtig dyrkning og understøtter de mest fordelagtige teknikker for miljøet. Deres land-, vejr- og vinfremstillingsteknikker afspejles i sjælen af ​​deres vin og skaber et naturprodukt af høj kvalitet. 

Sarmentero har to egne vinmarker, begge udelukkende med Tempranillo druer og derudover har de rådighed over et par hektar i nabodistriktet Rueda, hvar der udelukkende dyrkes hvide Verdejo druer

Pago de Oyales: plantage fra 1996, 5 ha, halvvejs mellem Quintanilla de Arriba og Peñafiel.

Peñuelas : plantage fra 2002, 2 ha, kun 500 m fra vingården.

Senora Amparo er grundlægger, ejer og winemaker. Forskellige kurser og grader i vindyrkning og oenologi ved Miguel de Cervantes europæiske universitet og på Santa Espina Agricultural School. Efter megen forberedelse og anstrengelse gjorde hun sin drøm om at stifte vingården til virkelighed i 2004.
Maria er driftsdirektør og sommelier. International Commerce, WSET III, forskellige kurser ved UC Davis University (Californien). Efter at have boet i flere år i forskellige byer i Spanien, i Paris og Napa Valley (USA), er hun den del af vingården, der bidrager med nye ideer og koncepter og som vi i Wineboutique har mest kontakt med.
Senor Angel er medejer af vingården. Regnskabsdirektør og er den tredje søjle, som vingården hviler på.