4,0 vivino

"13" - Svoltacarrozze - Toscana IGT - 2013

145,00 kr
  • Køb 6 for 125.00 pr. fl. og spar 14%

 

"Svolta 2013"

Sjette årgang fra denne lille vingård der har specieliseret sig i denne fantastiske toscaner. Nu er det 2013 og det kunne have været 2012, men den årgang var vi ikke tilfredse med. Det er vi så sandelig med 2013. Vi er ikke de eneste. Læs i anmeldelserne hvad Danmarks bedste vinblogger mener.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØko & uden sulfitter
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Sangiovese
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2013
Alkohol14 %
Vivino4,0
208 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

frugten virker renere og slet ikke så moden, men har både kirsebær fra Sangiovese druerne og solbær fra Cabernet Sauvignon druerne suppleret med kogte rabarber og luftig blomstersæbe.

tabs-icon2 Smag

juicy, let og elegant stil. Der er hindbær, jordbær, rabarber og ribs

Beskrivelse

Svoltacarrozze 2013 er igen et magisk blend på Sangiovese (90%) og Cabernet Sauvignon (10%)
Vinen manipuleres ikke en tøddel, så vinene fremstår elegante, burgundiske og alligevel rige og fyldige med et væld af nuancer fra Sangioveses klassiske duftpalet af jord, kirsebær, campari, rust og salvie. Sammen med Cabernet Sauvignon, der står for dybde, solbær, tobak, læder og vanilje.

Udover det rene markarbejde lagres vinen 4 år på store fade, og vinen filtrerers heller ikke – altså fuldstændig som i det helt gamle dage med vinarbejde.
Stokkene til Svoltacarrozze blev plantet i 1998 og den totale produktion tæller kun 6.000 flasker om året, hvilket er unik små mængder.
Det her er ægte toscansk personlighed med aner tusind år tilbage i tiden! Uanet kompleksitet, masser af frugt og ukueligt terroir.

  • Der kan være forskel fra flaske til flaske, da det er naturvin og derfor kan vi heller ikke modtage reklamationer på disse specielle vine.
    Vinen udvikler sig over de næste par timer, mens du drikker den og vi tror det er vin som du aldrig har smagt før
    OBS: Der kan forekomme bundfald i flasken.

Se hvad Danmarks bedste vinblogger skriver om 2013 årgangen HER

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

most_user_rated  Populær blandt Vivino brugere. Mere end 400 bedømmelser

top_ranked Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)

Område og Producent

Svoltacarrozze er drevet med ukuelig passion af Sebastiana Meoni og vinmageren er ingen ringere end hendes far, nemlig Giulio Meoni. Den famøse og højt respekterede vinmaker Nando Benassi, der indtil hans død arbejdede for stjernehuset Soldera Estate, var med til at sætte standarden og stilen fra husets opstart, om drejer sig om at give så rent og lutret et billede af de toscanske bakkedrags potentiale som muligt. Svoltacarrozze er ikke økologisk certificeret, trods de arbejder ultra rent i markerne, uden pesticider mm. Simpelthen fordi det lille bitte vineri, der totalt tæller 8 hektar, vil slippe for det store arbejde i en officiel certificering.