- Beskrivelse
Svoltacarrozze 2013 er igen et magisk blend på Sangiovese (90%) og Cabernet Sauvignon (10%)
Vinen manipuleres ikke en tøddel, så vinene fremstår elegante, burgundiske og alligevel rige og fyldige med et væld af nuancer fra Sangioveses klassiske duftpalet af jord, kirsebær, campari, rust og salvie. Sammen med Cabernet Sauvignon, der står for dybde, solbær, tobak, læder og vanilje.Udover det rene markarbejde lagres vinen 4 år på store fade, og vinen filtrerers heller ikke – altså fuldstændig som i det helt gamle dage med vinarbejde.
Stokkene til Svoltacarrozze blev plantet i 1998 og den totale produktion tæller kun 6.000 flasker om året, hvilket er unik små mængder.
Det her er ægte toscansk personlighed med aner tusind år tilbage i tiden! Uanet kompleksitet, masser af frugt og ukueligt terroir.- Der kan være forskel fra flaske til flaske, da det er naturvin og derfor kan vi heller ikke modtage reklamationer på disse specielle vine.
Vinen udvikler sig over de næste par timer, mens du drikker den og vi tror det er vin som du aldrig har smagt før
OBS: Der kan forekomme bundfald i flasken.
Se hvad Danmarks bedste vinblogger skriver om 2013 årgangen HER
Se vingårdens hjemmeside HER
- Der kan være forskel fra flaske til flaske, da det er naturvin og derfor kan vi heller ikke modtage reklamationer på disse specielle vine.
- Hvad anmelderne siger
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 400 bedømmelser
Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
- Område og Producent
Svoltacarrozze er drevet med ukuelig passion af Sebastiana Meoni og vinmageren er ingen ringere end hendes far, nemlig Giulio Meoni. Den famøse og højt respekterede vinmaker Nando Benassi, der indtil hans død arbejdede for stjernehuset Soldera Estate, var med til at sætte standarden og stilen fra husets opstart, om drejer sig om at give så rent og lutret et billede af de toscanske bakkedrags potentiale som muligt. Svoltacarrozze er ikke økologisk certificeret, trods de arbejder ultra rent i markerne, uden pesticider mm. Simpelthen fordi det lille bitte vineri, der totalt tæller 8 hektar, vil slippe for det store arbejde i en officiel certificering.