Quinta do Noval - Vintage 1978

800,00 kr

 

"Quinta do Noval 1978"

Man siger at verdens bedste portvine kommer fra denne vingård. Vi har opkøbt meget få flasker vintage 1978 fra privat samler, hvor vinene har haft ultimative opbevaringsbetingelser. Denne flaskes etikette viser dog tegn på alder......

TypePortvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Let Sødlig
År1978
Alkohol20 %
Beskrivelse

Denne 1978 Quinta do Noval har være opbevaret perfekt hos privat samler.

Vinstand er ca. 3-4 cm. fra prop og selve standen på flaske og etikette, viser som det ses på billederne, tegn på alder

Bestiller du her på webshoppen vil vinen blive pakket meget forsvarligt.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Quinta do Noval , etableret i 1715, er et af de eneste portvinshuse , der er beliggende i hjertet af Douro dalen i Portugal. Det er måske bedst kendt for sine Nacional vintage Ports, 1963 anses af mange kritikere for at være den største Port, der nogensinde er lavet.

Quinta do Noval er også et af de eneste huse, der er opkaldt efter sin mest berømte vingård, i dette tilfælde Quinta do Noval. Størstedelen af ​​vinmarkerne ved quintaen er beplantet med de ædle sorter af Douro: Touriga Nacional , Touriga Franca , Tinta Roriz og Tinta Cao . Disse druer klarer sig godt på blandingen af ​​skifer- og lerjordstyper, der findes her. 

Der var en storstilet genplantning af vinmarkerne i 1994, og hver parcel blev beplantet med en sort, der passede bedst til den jord, højde og udstilling. Historisk set var vinmarkerne blevet plantet i blandede parceller; denne praksis er dog ved at dø ud i Douro, da beplantningen bliver mere specifik for den enkelte terroir. I hjertet af vingården Quinta do Noval ligger et lille stykke upodede vinstokke, der var så heldige at undgå ødelæggelsen af ​​phylloxera i det 19. århundrede. Disse druer bruges i Nacional-vinene.