Hernö Old Tom Gin - 20 cl. - Sverige

295,00 kr

 


'Old Tom'


Hernö Old Tom Gin er en gin hvor mængden af mjødurt er forøget, og sukker er tilføjet til ginkoncentratet efter destillationen. Den er sød, blomstret og let krydret, og perfekt til de mange, gamle cocktailopskrifter, der efterspørger old tom gin.

Læs mere
Type Gin
cl 20
Land Sverige
Alkohol 44 %
Beskrivelse

Detaljer

    Svenskeren Jon Hillgren laver gin i absolut verdensklasse og måske er det faktisk verdens bedste gin. Prøv selv. Nu er du advaret.

I glasset

Detaljer

Denne gin er aftappet på 43% alk. vol. Vi bruger otte nøje udvalgte ingredienser fra hele verden til Hernö Old Tom Gin. Alt økologisk certificeret. Enebær fra Ungarn, koriander frø fra Bulgarien, Lemon, som skrælles i hånden, Lingon bær fra Sverige, alm. Mjødurt fra Storbritanien, sort peber fra Indien, Cassia fra Indonesien og frisk vanille fra Madagaskar. Old Tom Gin har en ekstra mængde af alm. Mjødurt i destillationen og efter fortynding tilføjes et strejf af honning og sukker.
Område og Producent

Detaljer

Destilleriet ligger godt 400 kilometer nord for Stockholm i den lille by Dala, lidt uden for Härnösand. Destilleriet startede op i en lille rødmalet bygning, godt femten meter fra Jons eget hus. Her installerede han i maj 2012 destilleriets første destillator; en lille, tysk, 250-liters kobberdestillator til produktion af destilleriets produkter. Udviklingen af Hernö Gins første produkt, Hernö Swedish Excellence Gin, tog godt 3,5 måneder at udarbejde. I dag er selv samme grundopskrift med de otte botanicals stadig det grundlæggende dna i alle Hernös ginner. De tæller traditionelle gin botanicals som enebær, korianderfrø, kassiabark, sort peber og citronskal, men også mere utraditionelle botanicals som vanilje, tyttebær og mjødurt – der alle er økologiske, selvfølgelig. Men en vinderopskrift kræver også en vindermetode, og i dette tilfælde er der tale om en lettere arbejdskrævende vindermetode. Til at starte med bliver den neutrale alkohol fra økologisk hvede destilleret alene i destillatoren – hvilket reelt set gør første fase til en vodkaproduktion. Derefter udblødes enebær og korianderfrø i den nydestillerede vodka i 18 timer, hvorefter det redestilleres sammen med de øvrige seks botanicals. Efterfølgende hviler ginkoncentratet i tre måneder for til sidst at blive fortyndet med kildevand fra destilleriets egen kilde, flasket og forseglet af destilleriets postproduktionshold – Jons mor og far. Resultatet er ikke til at tage fejl af. Jon Hillgrens første gin er som at stå i en nordsvensk nåleskov en frostklar vintermorgen. Frisk, klar og blød med fremtrædende noter af krystalklar enebær, frisk citronskal, en nedtonet peberkrydderi og selvfølgelig ginnens signaturnote med den blomstersøde mjødurt. Uddrag af interview i enverdenafgin.com