- Beskrivelse
Vi skal faktisk tilbage til 1976, hvor man tilplantede den første vinmark og 7 år senere blev selve vinfirmaet grundlagt af 4 Kibbutzer og 4 Moshavim, som er kooperative, der producere eks. frugt eller andre fødevare. I 1984 kom så den første vin og den var med til at skabe opmærksomhed både i Israel, men også i hele verden.
Vinene er såkaldte KOSHER og det betyder at vinifikationen skal foregå efter gamle jødiske traditioner, som feks at adskille visse ting i fremstillingen. Det hele bliver overvåget af en Rabbit, som også attestere gyldigheden på etiketterne.
Galilæa (eller Galil) er den nordligste og generelt betragtes som den bedste betegnelse i Israel (israelske bosættelser). Området af højeste kvalitet inden for betegnelsen er Golanhøjderne (eller simpelthen Golan), den koldeste region i Israel. Vinmarkerne på dette vulkanske plateau stiger fra 400 meter (1.300 fod) over havets overflade til 1.200 meter (3.900 fod) og modtager snefald om vinteren. Golan Heights Winery ligger i byen Katzrin i det centrale Golan.
Gamla Sangiovese blev produceret udelukkende af Sangiovese frugt dyrket i vinmarker beliggende på den nordlige Golanhøjde. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.
- Hvad anmelderne siger
VIVINO
En top bedømt årgang af denne vin (2014 Årgang)Populær blandt Vivino brugere. Mere end 200 bedømmelser (2016 Årgang)
- Område og Producent
Denne vin kommer fra Golan Heights Winery, der blev grundlagt i 1983, og som er beliggende i den lille by Katzrin højt oppe i Golanhøjderne. Ved at kombinere gamle traditioner og ny teknik har man haft stor succes med at producere de fineste medaljevindende vine. Ved ”The International Wine and Spirit Competition 2004” i London vandt Golan Heights Winery prisen som ”Best Winery in the Eastern Mediterranean Basin”.
I “Wine Report 2008” af Tom Stevenson kåres Golan Heights Winery som “Bedste israelske vineri”. Ved Vinitaly 2011 blev Golan Heights Winery kåret som ”Verdens bedste vinproducent” samt modtog det prestigefulde ”Grand Trophy”. Sidst, men ikke mindst, vandt Golan Heights Winery Wine Enthusiasts prestigefulde “Wine Star Award 2012” i kategorien “New World Winery of the Year”. Denne succes og stabilitet har for alvor sat Golanhøjderne på det internationale vinkort.
Golan Heights Winery, Israels førende producent af kvalitetsvine. Etableret af fire kibbutzer og fire moshavim (kooperative samfund).
Fra grundlæggelsen og frem til i dag har vingården sat sit præg og udvidet sin indflydelse på den israelske vinverden. Dets etablering ændrede det lokale vinkort og formede opfattelsen af vinkvalitet i den israelske forbrugers sind.
The Winery producerer fire etiketter med en række varianter og stilarter: Yarden, Gamla, Hermon og Golan.
Vingårdens konstant udviklende og voksende viden om vinregionen Golan Heights giver mulighed at skabe forskellige typer og stilarter af kvalitetsvin.
Hver vin man laver, er en del af et puslespil. Da regionens alsidighed er sjælden i vinverdenen, er dette puslespil særligt komplekst. Jo mere man lærer, jo mere bliver deres tro på Golanhøjdernes enorme potentiale som et enestående vindyrkningsområde stærkere.
Som chefvinmager Victor Schoenfeld siger: "Vin formidler en følelse af sted. Det er muligt at fornemme en vins terroir i dens smag, aroma og farve. Vin udtrykker et steds kultur, sprog og mennesker.”
Man stræber efter at producere kvalitetsvine, der vil udtrykke Golanhøjdernes særpræg: den unikke vulkanske jord; snestormene om vinteren og lange varme dage og kolde sommernætter; de blæsende og solbeskinnede vinmarker; og teamet af vinbønder og vinbønder, hver med imponerende erfaring, evner og kreativitet.
På nuværende tidspunkt har vingården omkring 6.300 dunam (630 hektar) drueproducerende vinmarker. Vingården har plantet omkring 20 druesorter i 28 vinmarker fordelt på omkring 450 blokke, i højder fra 400 til næsten 1.200 meter.
Hver vingårdsblok er kortlagt og katalogiseret med konstant overvågning af dens forskellige parametre, herunder jordledningsevne, vækst, vandtilstand i vinstokken og mere. Ud fra den viden, der er indsamlet gennem årene, kan man forstå blokkens karakteristika, evner, udvikling og sundhed. Denne information er afgørende for at træffe beslutninger i løbet af året og under høsten.
Blokkene høstes separat, og deres vine opbevares separat i rustfri ståltanke for at bevare deres identitet og unikke karakter indtil den endelige blanding. Fra dette store udvalg af små blokke kan deres vinproducenter vælge de mest passende blokke til den relevante vin.
Beslutningen om at aftappe enkeltvingårdsvine blev først truffet på hovedgården efter mange års overvågning og undersøgelse af hver eneste vingårds unikke og potentiale. Single-vineyard-vine produceres kun i årgange, hvor druekvaliteten er exceptionel, og vingårdens terroir kommer tydeligt til udtryk i vinen.