- Beskrivelse
Ferdinand’s Saar Dry Gin er produceret af Master Distiller Andreas Vallendar hos Avadis Distillery i Wincheringen, hvor Vallendarfamilien har lavet spiritus siden 1824. Men det er ingenting i forhold til Dorothee Zilliken, hvis familie har dyrket vin siden 1724. Altså i hele 272 år! Der er med andre ord flere hundrede års erfaringen bag Ferdinand’s Saar Dry Gin.
Saar Quince Gin er lavet som den normale Ferdinand’s Gin ved at infusere Saar Riesling hvidvin, samt i dette tilfælde at tilføje lokale pære kvæde frugt, fra planter der gror på destilleriet i Tyskland.
Dette er Ferdinand’s og Tysklands modsvar til den engelske Sloe Gin.
Ferdinands egne friske pæremarker vokset lige ved siden af destilleriet, naturen blomstre om produktionen og det gør smagen også. En kvædegin brygget på Ferdinands standard Saar Dry Gin, den er infuseret Saar med Riesling hvidvin, og så er de lokale pære også tilsat i opskriften.Ferdinands hjemmeside HER
- Område og Producent
Til produktionen af Ferdinand’s Saar Dry Gin i Avadis Distillerys riesling-omgivede bygninger, anvendes en ca. 150-liters håndbygget kobbergrydedestillator fra Tysklands ældste destillatorproducent, Carl Christian. Destillatoren er specialdesignet til Avadis’ behov i samråd med Andreas Vallendar. Til destillatoren er der tilknyttet en søjledestillator (column still), der gør det muligt at producere alkohol på helt op til 96% vol. Og det er nødvendigt, da Avadis, som én af de eneste gindestillerier i verden, producerer deres egen neutrale alkoholbase fra blandet korn dyrket på egne marker.
Redestillationen af alkoholen og ginnens tredive økologiske botanicals, der for størstedelens vedkommende også er dyrket på egne marker og plantager, foregår ved ekstra høj alkoholvolumen. Til gengæld er langt de fleste af de tredive botanicals i Ferdinand’s rent faktisk hemmelige. Andreas Vallendar har dog afsløret, at den lange liste af botanicals inkluderer:
citrontimian, enebær, slåenbær, mandelskaller, kvædepære, korianderfrø, hyben, humleblomst, angelikarod, ingefær, rose og lavendel fra braklagte vinmarker i den nærliggende Konzer Talchen-dal.
Og så er der det med rieslingvinen, og en såkaldt infusion af rieslingvin i selve ginnen. I lægmandssprog er der i al sin enkelthed tale om iblanding af en semi-dry rieslingvin fra vingården Forstmeister Geltz-Zilliken direkte i det færdigdestillerede ginkoncentrat. Og selvom der er mange ”hemmeligheder” bag Ferdinand’s Saar Dry Gin, er infusion af rieslingvin helt unikt og med til at gøre denne gin til noget helt særligt. Efter infusionen af rieslingvinen hviler ginnen i fire uger, hvorefter ginnen fortyndes med demineraliseret vand til en endelig styrke på 44% vol. Afslutningsvis flaskes ginnen på smukke og stilsikre halvlitersflasker og forsegles med korkprop.