4,2 vivino

Domaine Begude - "Sipiona" - Vin orange/naturel

195,00 kr

 

"The orange bio"

Her har vi en ny vin fra "rebellen" James Kingslake, som bestemt ikke forsøger at indordne sig under de til tider meget konservative tilgange, man har til vinfremstilling i Limoux området lidt nord for Pyrenæerne

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeNaturvin
LandFransk
OmrådePyrenærene
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChenin Blanc, Gewurztraminer
God TilFed Fisk, Fisk, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto
År2019
Alkohol13 %
Vivino4,2
Duft

Duften er meget aromatisk og stringent

Smag

Tør og nøddeagtig med faste tanniner og citruselementer.

Beskrivelse

Domaine Begude er en 29 hektar stor familieejet ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.
Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende! Domænet drives økologisk. Forrygende vine til spotpris og så alle vinene økologisk håndteret og certificeret

James Kingslake seneste innovation er denne Vin Orange 'Sipiona', det gamle navn på den lokale landsby. Til fælles med andre 'orange' vine opnås farven gennem forlænget skindkontakt med saften. Druesammensætningen er også uortodoks: Chenin Blanc/Gewurztraminer. Frugtig syre fra Chenin og aroma, samt modne noter fra Gewurztraminer.

En naturvin : 0 indgriben af menneskehånd - 0 svovl - 0 kulturgær - 0 filtrering - 0 egetræ - 100 % naturlig - 100 % certificeret

Vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med ejeren HER

Område og Producent

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.

Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.

Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.