3,8 vivino

Domaine Begude - Viognier - Le Paradis Pays d'Oc IGP - Limoux

169,50 kr

 

"Deep bio vio"

En af de mest aromatiske vine vi nogensinde har duftet til, men når man dyrker vin som denne vingård gør, så har man svaret. !!!

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådePyrenærene
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerViognier
God TilAperitif, Fisk
År2020
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
tabs-icon1 Duft

3 måneders fadlagring. Intense toner af hvid fersken i næsen

tabs-icon2 Smag

 Fyldig i munden med en naturlig syre af stenfrugter som en delikat berøring. En fristende vin

tabs-icon3 Eftersmag

aromaen fra vinen er med til at gøre den lang i eftersmagen

Beskrivelse

Domaine Begude er en 29 hektar stor familieejet ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.
Der er tale om elegante , der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende! Domænet drives økologisk. Forrygende vine til spotpris og så alle vinene økologisk håndteret og certificeret

En af verdens mest aromatiske druer, Viognier, er far til denne storslåede økologiske vin.

Le Paradis Viognier er tydeligt inspireret af Condrieu, fødestedet for Viognier i det nordlige Rhône. Vinen er meget tør, men fuld af blomstrende smag - som en god Condrieu. Hovedforskellen mellem denne særlige Languedoc-sort Viognier og en fin Condrieu er sandsynligvis dens levetid.

Vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med ejeren HER

Område og Producent

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.

Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.

Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.