3,8 vivino

Domaine Begude - Gewurtztraminer - AOP Limoux

149,00 kr

 

"Watch it"

Højt oppe med udsigt til Pyrenæerne dyrkes denne fantastiske Gewürztraminer vin. En vin der kun laves i ekstra gode år og kun i uhyggeligt små mængder.

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådePyrenærene
FyldeKraftig, Letkrydret, Tør
DruerGewurztraminer
År2016
Alkohol13 %
Vivino3,8
tabs-icon1 Duft

Meget rig duft

tabs-icon2 Smag

En del krydret og fantastisk til thai mad og oste, som Münster og meget smagende, salte og lagrede oste.

Beskrivelse

Domaine Begude er en 29 hektar stor familieejet ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.
Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende! Domænet drives økologisk. Forrygende vine til spotpris og så alle vinene økologisk håndteret og certificeret

Gewurztraminer fra Sydfrankrig? 18 hl/ha – lavere høstudbytte kan nærmest ikke lade sig gøre. Resultat: Intens, højaromatisk Gewürztraminer med en forunderlig elegance. Vi elsker disse vine fra Begude. Vine som vi altid slås om at få. Vinene er nu så populære, at det danske marked kun får meget lidt. Eksempelvis har vi kun fået 12 fl. af denne vin.

Vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med ejeren HER

Område og Producent

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.

Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.

Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.