4,0 vivino

Chateau d'Aydie - Maydie vintage Tannat - 2015

199,50 kr

 

"Black Mamba"

Laplace familien og vi elsker Tannat druen og dens mørke varme vine. Udover området Madiran i Sydvest Frankrig, skal vi så langt som til Uruguay for at finde tilsvarende beplantninger med den tykskallede drue. Her er det blevet til nationaldruen og vi leder stadig efter en vin vi kan tage hjem derfra. Indtil da så skal du nyde Laplaces Tannat vine….

Indhold i CL50
TypeDessertvin, Hedvine
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeMadiran
FyldeMeget Kraftig, Meget Sød
God TilAperitif, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
DruerTannat
År2015
Alkohol17 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Smagen domineres af blommer, svesker, kanel, mokka og en anelse hyldebær i den uhyre lange eftersmag.

Beskrivelse

 Cru Classé fra Gascogne? Det er tæt på. Området Madiran har altid stået i skyggen af storebror Bordeaux, men vinene ligner smagsmæssigt.
Madiran er derfor måske det mest oplagte alternativ til en eksklusiv vin-oplevelse, til yderst rimelige priser!

Maydie er familien Laplaces mest sjældne og udsøgte dessertvin, der er lavet nøjagtig som en stor Vintage portvin.
Det er meget sent høstede Tannat druer, der giver basis for denne sorte, intenst søde, og helt forrygende kraftfulde dessertvin.

Denne Maydie cuvée er en original og kompleks vin, kaldet hedvin. Det er derfor en vin, hvis alkoholiske gæring er blevet afbrudt ved tilsætning af alkohol, hvilket resulterer i en mere kraftfuld vin, men også sødere på samme måde som en ruby port. Vi finder således kraftfulde aromaer af sorte og røde frugter, men også delikate nuancer af tørrede frugter. Som de fleste hedvine af denne type er tanninerne ret kraftige, men de er stadig velafbalancerede af frugten. Denne Maydie kan drikkes afkølet, både som aperitif og til dessert. Smage forrygende til med en chokoladefondant, Roquefort eller andre kraftige oste.

OBS: Vinen leveres uden æsken, som vist på produktbillede....

Se vingårdens hjemmeside HER 

Hvad anmelderne siger

 

top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i regionen
 
Område og Producent

Familien Laplace er organiseret som en hel klan af vinfolk. Alle tre generationer i familien arbejder på slottet, og arbejder sammen for at sætte respekt om Madiran områdets vine. I dette arbejde har Pierre Laplace, med købet af Chateau d’Aydie i regionen Garlin, fuldført ambitionerne om at lave topvine i Madiran. Bernard står for arbejdet i vinmarken, Jean-Luc for kælder arbejdet med blanding og lagring af cuveerne mens Francois står for ledelse, administration og salg. Samlet set ejer og høster familien på 58 hektar, og kalder selv deres marker for ”terroir-mosaik”. Vinstokkenes alder er minimum 30 år, en enkelt parcel med ca. 200 Tannat druestokke er dog så gamle at familien Laplace betegner dem som næsten forstenede. Druerne håndplukkes.