Chateau d'Aydie, Maydie Tannat

Ikke på lager

199,50 kr

"Black Mamba"


Laplace familien og vi elsker Tannat druen og dens mørke varme vine. Udover området Madiran i Sydvest Frankrig, skal vi så langt som til Uruguay for at finde tilsvarende beplantninger med den tykskallede drue. Her er det blevet til nationaldruen og vi leder stadig efter en vin vi kan tage hjem derfra. Indtil da så skal du nyde Laplaces Tannat vine….

Læs mere
cl 50
Type Dessertvin, Hedvine
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Fransk
Fylde Meget Kraftig, Meget Sød
God Til Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
druer Tannat
År 2012
Vivino 4,0
Beskrivelse

Detaljer

 

Cru Classé fra Gascogne? Det er tæt på. Området Madiran har altid stået i skyggen af storebror Bordeaux, men vinene ligner smagsmæssigt.
Madiran er derfor måske det mest oplagte alternativ til en eksklusiv vin-oplevelse, til yderst rimelige priser!

www.famillelaplace.com/

Hvad anmelderne siger

Detaljer

 

 
I glasset

Detaljer

Maydie er Laplaces mest sjældne og udsøgte dessertvin, der er lavet nøjagtig som en stor Vintage portvin. Det er meget sent høstede Tannat druer, der giver basis for denne sorte, intenst søde, og helt forrygende kraftfulde dessertvin. Smagen domineres af blommer, svesker, kanel, mokka og en anelse hyldebær i den uhyre lange eftersmag. Der ankommer kun meget få flasker til landet om året. Flasken holder sig fint i 3-4 uger på køl.
Område og Producent

Detaljer

Familien Laplace er organiseret som en hel klan af vinfolk. Alle tre generationer i familien arbejder på slottet, og arbejder sammen for at sætte respekt om Madiran områdets vine. I dette arbejde har Pierre Laplace, med købet af Chateau d’Aydie i regionen Garlin, fuldført ambitionerne om at lave topvine i Madiran. Bernard står for arbejdet i vinmarken, Jean-Luc for kælder arbejdet med blanding og lagring af cuveerne mens Francois står for ledelse, administration og salg. Samlet set ejer og høster familien på 58 hektar, og kalder selv deres marker for ”terroir-mosaik”. Vinstokkenes alder er minimum 30 år, en enkelt parcel med ca. 200 Tannat druestokke er dog så gamle at familien Laplace betegner dem som næsten forstenede. Druerne håndplukkes.