3,7 vivino

CELLER LA MUNTANYA - EL CHOCOLATERO - ALICANTE - SPANIEN

139,50 kr
  • Køb 6 for 115.50 pr. fl. og spar 18%

 

"The true spirit"

Noget må gøres, tænkte to spanske vinentusiaster, da de så hvor mange højkvalitetsvinmarker omkring deres hjemegn, Muro, der producerede druer i verdensklasse fra gamle knortede stokke, men hvor vinmageriet var sjusket og uprofessionelt. Her er deres løn......

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeAlicante
FyldeFyldig, Kraftig, Mineralsk, Tør
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Rødt Kød
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino3,7
tabs-icon1 Duft

Balsamico, krydrede og mineralske noter.

tabs-icon2 Smag

Glat indgang, med en behagelig mellemgane og en dyb finish.

Beskrivelse

Noget må gøres, tænkte de to spanske vinentusiaster, da de så hvor mange højkvalitetsvinmarker omkring deres hjemegn, Muro, der producerede druer i verdensklasse fra gamle knortede stokke, men hvor vinmageriet var sjusket og uprofessionelt. Hvorfor ikke samle druerne fra alle disse marker og få topvinmagere til at lave vinene? Og som tænkt, så gjort.

De begyndte at genoprette og undertiden genplante forladte og forsømte lokale vingårde og etablerede samtidig et vineri, der kunne honorere deres høje krav. I dag arbejder de med mere end 35 forskellige mikro-vinmarker i området omkring Alicante – syd for Valencia og inde i landet fra Spaniens østlige middelhavskyst. Alle de små microvinya har deres eget navn og terroir og alle dyrkes økologisk af lokale avlere. Nogle stokke er 100 år gamle, nogle måske endnu ældre, så det er et decideret kulturarvsprojekt, Celler de Muntanya er ude i! Paquito Chocolatero er lavet på 30% Monastrell, 45 % Garnatxa Tintorera, 25% Giró (Garnatxa fra landet), 5% Syrah og 5% Bonicaire. En fjerdedel lagret på store, franske egetræsfade.

OBS: Sælges kun her på webshoppen

Vingårdens hjemmeside HER 

 

 

Område og Producent

Alt begynder i territoriet, det begynder i de små vinmarker. Vingården arbejder med mere end 25 småbrug med traditionelle druer, som er mellem 5 og 100 år gamle og med en gennemsnitlig beplantningshøjde højde på 550 meter.
Jordbunden er forskellig, overvejende sandet ler eller sandet kalkholdig. Hver vingård styres uafhængigt, manuelt og med dyb respekt for økosystemet.

I Celler (kælderen) vinificeres druerne fra hver vingård separat med værktøjer, der er proportionale med deres størrelse. Den er gæret med druens egen gær og minimal indgriben tilstræbes samtidig med at den maksimale naturlighed bevares.
Vinificeringsteknikker anvendes med respekt for en blidere behandling af vinen. Ældningen foregår i franske egetræskar og tønder af forskellig volumen og aldre.

Celler la Muntanya udfører sin vindyrkning gennem Good Agricultural Practices (GAP) sammen med opnåelsen af ​​en firedobbelt rentabilitet: økonomisk, social, miljømæssig og kulturel.

Man er en pionervirksomhed i Smallholder-bevægelsen, hvis mission består i: at redde forladte vinmarker og genoprette og genplante indfødte vinmarker; en rimelig aflønning af producenterne for deres arbejde; promovere os selv hånd i hånd med kulturen i det land, hvor druerne er født, og er relateret til uddannelse.

El Celler tilhører ikke nogen DO, den er certificeret som sortsvin og tilhører Slow Food Valencia-bevægelsen.

Celler la Muntanya ligger i Muro d'Alcoy kommune i Alicante, og dens vinmarker ligger i de omkringliggende kommuner i de centrale amter l'Alcoià, el Comtat og Vall d'Albaida beliggende i bjergene syd for Valencia. og nord for Alicante. Vingården er en del af det gamle, levende og komplekse middelhavsøkosystem.

Målet er at producere vine af højeste kvalitet, der formår at være en afspejling af landskabet, arv og biodiversiteten.