Peru, Ron Millonario Solera 15 år

365,00 kr

 

'Har du været i Rom?'

 Tænk hvad sukkerrør kan gøre. En af denne verdens store drikke, rom, bliver lavet med disse rør som grundlag. Det kræver dog en ekspert, hvis vi skal nyde væsken. En ekspert har i den grad “besøgt” denne rom……

Indhold i CL70
TypeRom
LandPeru
Alkohol40 %
tabs-icon1 Duft

Millionario run har en dejlig dyb rav farve og en rig næse fuld af kandiseret frugt, kakao, kokosnød, blommer og nelliker.

tabs-icon2 Smag

I munden finder vi først igen nelliker og senere sødlig og sirupsagtig, som er domineret af smør, toffee, rosiner, figner, dadler og mørk sukker.
En super ren rom, som ligger sig tyk og fedmeagtig i glasset.

Beskrivelse

 1904 i det nordlige Peru, grundlagdes firmaet Agricola de Chiclayo i en by af samme navn. Et lille samfund mellem havet og bjergene.
Her blev en gruppe farmere enige om at sælge deres sukker i en andelshandel og til dette blev der bygget en lille raffinaderi.

 www.ronmillonario.com/

Område og Producent

Senere i 1922 købte Don Rolando, som var overhovedet i Piera de Castillo familien, raffinaderiet, gården og plantagen. På grund af mangel på ekspertise kunne man ikke helt implementere sukkerrørenes potentiale og derfor sendte Don sin søn Augusto til Cambridge universitetet for at studere til kemisk ingeniør.

I sommeren 1938 kom et skib fra London til Peru og ombord var en værdifuld cylinder mølle, beregnet til presning af sukkerrør og en Scottish column still til destillationen. Året 1950 var et år, der altid ville blive husket af den unge søn Augusto. Ron Millonario var officielt født. Rommen blev frugten af hårdt arbejde, men var så værdifuld, at kun ganske få havde råd til den. Først da en mand ved navn Fabio Rossi kom til Peru i 2004 og opdagede en ukendt skat, blev denne rom udbredt over hele verden.