3,8 vivino

"Gamla" - Sangiovese - Galilæa - (Israelske bosættelser)

125,00 kr

 

'Go lan'

Her har du noget helt særligt. Udover at være vin fra Israel, er det sjældent at du smager en vin med så stor forskel, fra eksempelvis andre vine på Sangiovese. Her på vingården har man forstået at få den særlige jordkarakter bragt på flaske. EN OPLEVELSE...

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandIsrael
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2014
Alkohol14,5 %
Vivino3,8
tabs-icon2 Smag

Gamla Sangiovese indeholder hindbær- og kirsebærnoter suppleret med potpurri,af jord, læder og mandarin. Denne attraktive Sangiovese med mellemlang krop viser struktur og flot sort karakter.

Beskrivelse

Vi skal faktisk tilbage til 1976, hvor man tilplantede den første vinmark og 7 år senere blev selve vinfirmaet grundlagt af 4 Kibbutzer og 4 Moshavim, som er kooperative, der producere eks. frugt eller andre fødevare. I 1984 kom så den første vin og den var med til at skabe opmærksomhed både i Israel, men også i hele verden.

Vinene er såkaldte KOSHER og det betyder at vinifikationen skal foregå efter gamle jødiske traditioner, som feks at adskille visse ting i fremstillingen. Det hele bliver overvåget af en Rabbit, som også attestere gyldigheden på etiketterne.

Galilæa (eller Galil) er den nordligste og generelt betragtes som den bedste betegnelse i Israel (israelske bosættelser). Området af højeste kvalitet inden for betegnelsen er Golanhøjderne (eller simpelthen Golan), den koldeste region i Israel. Vinmarkerne på dette vulkanske plateau stiger fra 400 meter (1.300 fod) over havets overflade til 1.200 meter (3.900 fod) og modtager snefald om vinteren. Golan Heights Winery ligger i byen Katzrin i det centrale Golan.

Gamla Sangiovese blev produceret udelukkende af Sangiovese frugt dyrket i vinmarker beliggende på den nordlige Golanhøjde. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

 Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

VIVINO

En top bedømt årgang af denne vin (2014 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 200 bedømmelser (2016 Årgang)

Område og Producent

Denne vin kommer fra Golan Heights Winery, der blev grundlagt i 1983, og som er beliggende i den lille by Katzrin højt oppe i Golanhøjderne. Ved at kombinere gamle traditioner og ny teknik har man haft stor succes med at producere de fineste medaljevindende vine. Ved ”The International Wine and Spirit Competition 2004” i London vandt Golan Heights Winery prisen som ”Best Winery in the Eastern Mediterranean Basin”. I “Wine Report 2008” af Tom Stevenson kåres Golan Heights Winery som “Bedste israelske vineri”. Ved Vinitaly 2011 blev Golan Heights Winery kåret som ”Verdens bedste vinproducent” samt modtog det prestigefulde ”Grand Trophy”. Sidst, men ikke mindst, vandt Golan Heights Winery Wine Enthusiasts prestigefulde “Wine Star Award 2012” i kategorien “New World Winery of the Year”. Denne succes og stabilitet har for alvor sat Golanhøjderne på det internationale vinkort.