Four Pillars Gin - Australien

395,00 kr

 


'Down under Gin'


En dejlig Gin, lavet af tre unge fyre, som startede firmaet i 2013. På den korte tid er det lykkedes dem, at få lavet superb gin og mange fine anmeldelser.

Læs mere
Type Gin
cl 70
Land Australsk
Alkohol 41,8 %
Beskrivelse

Detaljer

    Den prisbelønnede Four Pillars Rare Dry Gin fra den australsk producent Four Pillars Distillery, er udformet til at levere den bedste af alle verdener: en perfekt, klassisk gin, der ville fascinere og glæde selv den mest hærdede gin fanatiker. Det er let krydret, men med store citrus noter, en virkelig moderne australsk gin.

Four Pillars hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Ukonventionelt Four Pillars bruge hele appelsiner, men som australske citrus er meget aromatisk det understøtter spicier planteekstrakter som kardemomme. Four Pillars Sjælden Tør Gin blev tildelt dobbelt guld ved San Francisco verden Spirits Competition 2014.

Har vundet dobbelt guld i både 2014 og 2016 som den eneste gin fra Down under.

I glasset

Detaljer

Ti botanicals bliver brugt i Four Pillars: enebær, korianderfrø, angelikarod, kardemomme, lavendel, kanel, stjerneanis, friske hele appelsiner, tasmansk peberbærblade og lemon myrtle. De tre sidstnævnte er klart de mest interessante af de ti. De friske appelsiner er fra Australien, og er ifølge MacKenzie langt mere aromatiske end appelsiner fra andre dele af verden. De tasmanske peberbærblade skaber en vis mængde varme i ginnen frem for de forventede kraftigt krydrede noter, og lemon myrtle er en australsk substitut for den traditionelle tørrede citronskal. I næsen er Four Pillars Rare Dry Gin kraftig og krydret med tydelige noter af tør enebær, stjerneanis og en anelse koriander. I munden er ginnen tilsvarende anderledes med kraftige noter af enebær og anis. Ginnen er hele vejen frem til eftersmagen fyldig og krydret med underspillede noter af kanel og citrus, og man fornemmer den varme, som tasmanske peberbærblad er med til at skabe. Eftersmagen er relativ kort med masser af krydderier og svag appelsinsødme.
Område og Producent

Detaljer

Idéen til Four Pillars Distillery opstod i 2012, da ønologen Cameron MacKenzie og marketingseksperten Stuart Gregor gik og legede med tanken om at udvikle en australsk tonicvand af høj kvalitet. Efter tre ugers research kom de dog på bedre tanker: ‘Bugger it! Let’s make gin!’, fortæller MacKenzie til The Spirit of Gin. De efterfølgende 18 måneder brugte MacKenzie på at studere opskrifter, eksperimentere i laboratoriet og konsultere kokke og gindestillatører i Europa. For at rejse den nødvendige kapital til at realisere drømmen om et reelt australsk craft distillery til produktion af gin, lancerede Four Pillars en crowd sourcing-kampagne via den australske pendant til Kickstarter, Pozible. Målet var 10.000 AUD (lidt over 50.000 kr), men det lykkedes rent faktisk at skrabe hele 30.000 AUD sammen fra i alt 306 bidragsydere, der som tak blandt andet modtog en flaske (eller flere) fra første batch af Four Pillars Rare Dry Gin. Dansk beskrivelse ved MICHAEL SPERLING