4,1 vivino

DOMAINE GARNIER & FILS - CHABLIS 1ER CRU “BEAUROY”

345,00 kr
  • Køb 3 for 299.00 pr. fl. og spar 14%

 

"Le pure"

Beauroy 1’er Cru Chablis er en perle af en hvidvin fra Garnier-huset – der bare fortsætter med at imponerer. År efter år, glas efter glas.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChablis
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerChardonnay
God TilFisk, Skaldyr
År2019
Alkohol12,5 %
Vivino4,1
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Næsen er proppet med gule og hvide blomster, fersken, solbærblade og syrnede yoghurtsnoter. Derudover noter af brioche og et flintet præg. 

tabs-icon2 Smag

Smagen er, udover at være tæskelækker og charmerende, fyldig og intens, uden at være tung eller overdrevet. En vin, der er både strømlinet, kompleks og med en eftersmag, der nærmest skriger på østers og skaldyr.

Beskrivelse

Domaine Garnier et Fils er et lille familiehus i Ligny-le-Châtel. De to brødre Xavier og Jérome har sammen med deres lille gruppe af ansatte en enorm passion for at lave Chablis, som skiller sig ud fra mængden – og til den rigtige pris! Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen.

Druerne kommer fra en 0,75 hektar stor mark med 35 år gamle stokke. Vinen får lov til at gære i 90 dage ved 20 grader, hvilket bidrager til stor kompleksitet og dybde. Efterfølgende gennemgår vinen den malolaktiske gæring og herefter lagrer Beauroy på 2.500 liters fade i 12 måneder på bærmen. Både gæringstiden, den malolaktiske gæring og fadlagringen er usædvanlig for Chablis og afslører, at huset er ekstremt moderne og kvalitetsbevidst.

Se en video med vingårdens winemaker HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

★★★★★ Houlbergs Vinblog
WAUW for en duft … nu snakker vi. Det er igen mere eksplosiv med en lidt større fylde end de forrige og fadpræget titter også lidt frem med vanilje, lakridskonfekt og grøntsagsfond, mens frugten dermed også virker federe, har tørret eller kandiseret frugt, fersken, abrikos, æbler, yoghurt, og en kalket samt nærmest flintet mineralitet. Det er nu mere tæt, blomsterrigt, mineralsk og næsten olieret. I munden er smagen da også mere kraftig, næsten olieret, fyldig uden at vinen på nogen måder bliver tung eller kluntet. Igen er der fersken, pærer, abrikos og et lidt stærk alkoholvarme. Det er dog så smukt og tæt … smager sgu af langt mere, så klart 5,5 houlbergske tomler med pil op.

Område og Producent

De er to brødre forenet af en fælles passion for vin, der værdsætter friheden til at gå ud over kravene i appellationen og samtidig respektere hver af deres terroirs identitet.

Det tætte fællesskab, der forener de otte personer, der arbejder på deres virksomhed, afspejles i at dele sammen et glas af vores Chablis, Grand cru. samt Petit Chablis

Opskriften er enkel; små mængder, maksimal opmærksomhed og en hands off-tilgang til produktionen. Resultatet: Arketypisk Chablis uden hundekunster og til en pris der – området taget i betragtning – stadig er til at betale!

Garnier & Fils bruger traditionelle, miljøvenlige, økologiske metoder; de høster senere end de fleste, gæret med naturlig gær og aldrer vinene i meget store tønder. Forbedring hvert år, opnår denne spændende ejendom allerede storhed med dets Chablis, som tilbyder en delikat saltholdighed, der afspejler vingårdens unikke jordprofil. Deres vine omfatter en Petit Chablis, som er en dejlig entry-level flaske, samt 1er Cru og Grand Cru.

Jérôme arbejder vinmarkerne, og Xavier laver vinene. Sammen leder de en gruppe af nyere producenter i den nordligste del af Chablis. De erkender, at det kræver meget mere arbejde at producere kvalitetsvine i en sådan kølig region. De beviser også, at den ekstra indsats er vel det værd, da de to brødre nu skaber smukt afbalancerede vine med fantastisk modenhed, friskhed og mineralitet, med en frodig mundføling og tekstur samt en lys og sprød syre.

Distriktet Chablis ligger som et af de mest nordlige i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant fra andre hvidvine fra Bourgogne og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og uden antydning af tropiske frugter, hvilket Chardonnay druen tit giver. De bedste vine kommer fra 7 Grands Crus vinmarker, som alle ligger på sydvest-vendte skråninger og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området.

france_wine_map