3,9 vivino

DOMAINE DANIEL RION & FILS - COTE de NUITS "MOSAÏC" 2018 - BOURGOGNE

325,00 kr

 

"Petit Grand"

Hvis man ikke vil betale en bondegård for en Bourgogne, men samtidig gerne vil have kvalitet, så er det tit at de her distriktsvine er gode køb og kommer de så fra en god producent, ja så kan man finde små perler. Daniel Rion er mester til den slags vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Fisk, Lyst Kød
År2018
Alkohol13 %
Vivino3,9
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

røde frugter (kirsebær og morellokirsebær), lakrids

tabs-icon2 Smag

Lidt det samme som duften, men jo ældre vil vinen udvikle sin smag og det sker i denne årgang ca. 5 år efter høsten

Beskrivelse

Daniel Rion grundlagde i 1955 Domaine Daniel Rion et Fils i den lille Côte de Nuits-by Prémeaux-Prissy. Fra 2 hektar til 18 hektar er det gået, og domænet varetages i dag af brødrene Cristophe og Olivier Rion. Gamle vinstokke, økologisk (ikke-certificeret) dyrkning, enorm opmærksomhed i marken giver vine, der har dybde, frugt, renhed og klasse. Rion-brødrene bruger nye fade alt efter årgangen og marken, så husstilen er dyb, intens, rig og med noter af modne moreller, spejderhagl og bitter kakao.

Vimarken hvorfra druerne til denne vin kommer er på 2,24 ha, fra en svag skråning, som har en leret brun-rød jord. På overfladen, let stenet, på Callovian og Oxfordian kalkholdig lava. Vinstokkene, der ligger i kommunerne Prémeaux og Comblanchien, er 10 og 50 år gamle. - Denne vin er fin rød i farven og præsenterer aromaer af røde frugter (kirsebær og morellokirsebær), lakrids og næsten altid animalske aromaer, når den ældes. Deres Côte de Nuits Villages er lagret på tønder med én eller flere vine og kan lagres 7 eller 8 år, eller endnu mere i store årgange.

Se en video fra vingården HER

OBS: Vingården er i dag lukket og splittet op mellem Daniel Rion's arvinger, så dette er sidste chance for de originale domaine aftapninger.

images

Hvad anmelderne siger

Wine Spectator 90 point:

A beam of pure cherry and raspberry fruit is shaded by floral and earth accents, here. This is vibrant and beautifully balanced, with a lingering finish.

Område og Producent

Familiens ejendom blev etableret i 1955 af Daniel Rion, med oprindeligt kun to hektar vinmarker beliggende i byen Vosne Romanée, overdraget fra sin farfar. Indtil 1978 solgte han sin vin udelukkende til bourgognekøbmænd. I slutningen af ​​70'erne kom hans sønner til ham på gården, der hver medførte nye vinstokke.

En ny vingård er blevet bygget, med en større kælder og en smagskælder. Det var på dette tidspunkt, at det direkte salg til private blev udviklet. I dag tæller vingården 18 hektar vinmarker, i atten forskellige appellationer i seks landsbyer i det flade terræn og bakkerne - Côtes de Nuits: Prémeaux, Nuits - Saint Georges, Vosne - Romanée, Chambolle - Musigny , Flagey-Echezeaux, Vougeot og Marey-les-Fussey. Årlig produktion I dag produceres 800 hektoliter vin (100.000 flasker eller ca. 8.000 kasser). 75% af salget er til eksport (USA, Storbritannien, Japan, Schweiz, Benelux, Tyskland).

Området Cote de Nuits er den nordlige halvdel af vinregionen Cote d'Or i Bourgogne (den sydlige halvdel er Côte de Beaune ). Den har specialiseret sig i rødvine lavet overvejende af Pinot Noir, hvoraf de mest berømte og dyreste kommer fra grand cru-vinmarkerne i Vosne-Romanée og Chambolle-Musigny .

Omtrent 95 procent af al vin produceret i Cote de Nuits kommer fra en enkelt sort: Pinot Noir . Distriktet betragtes bredt som Pinot Noirs åndelige hjem, et ry  forstærket af stjernevine som Romanée-Conti Grand Cru .