4,0 vivino

Domaine Rieflé-Landmann - Gewurztraminer Organic

150,00 kr

 

"The everything"

Vinnydere elsker at hade vine som er lavet på druen Gewurztraminer, men fakta er at disse vine kan bruges til mad, hvor andre vine giver op. Eksempelvis cremede, lagrede og meget smagende salte oste er den perfekt til, men også krydret mad og specielt mange asiatiske retter. Vinen har en formidabel duft af modne eksotiske frugter og smagen ikke mindst. Denne vin fra den økologiske vingård Rieflé har det hele. En sand symfoni af indtryk, som selv Robert Parker er glad for.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeAlsace
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig, Letkrydret
DruerGewurztraminer
God TilAperitif, Fed Fisk, Frugt, Grillede retter, Lagrede Oste, Salat, Skaldyr, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2018
Alkohol13 %
Vivino4,0
21 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en fyldig og velstruktureret hvidvin med kompleks duft af modne pærer, eksotiske frugter og krydderier.

tabs-icon2 Smag

Kraftig og krydret, men samtidig blød frugtsmag samt en lang eftersmag.

Beskrivelse

Stephan Reinhard (Robert Parkers vinadvokat): Domaine Rieflé-Landmann er det nye navn på det tidligere Domaine Rieflé, som ligger i et smukt gammelt vinproducerende hus, der blev bygget i Pfaffenheim, Sydlige Alsace, i 1609. Det er fordi Rieflé-familien tog over vinmarkerne fra vigneron og bon vivant Seppi Landmann, en levende legende, der startede sin sene vinfremstillingskarriere i 1982 uden at eje en vingård. Landmann havde lejet en kælder i Soultzmatt, hvor han producerede nogle bemærkelsesværdige gode, hvis ikke mytiske vine ud over alle traditioner (Cuvée Sophie Marceau, Cuvée Erotique, Hors La Loi, Vallée Noble, Grand Cru Zinnkoepflé ...). Hans personlige brand eksisterer stadig (ellers ville han ikke have solgt sine vinmarker).

Familien, der i dag er repræsenteret af de unge brødre Thomas (der passer på vinmarkerne) og Paul Rieflé (der laver alle markedsførings tingene og viste mig vinmarkerne og vinene), opdrætter 79 forskellige blokke, der giver op til 23 ha (57 acres) . Vinrankerne er placeret tæt på vingården i Pfaffenheim og Rouffach, og da Landmann solgte sine vinstokke, også i Westhalten og Soultzmatt. De er klassificeret efter seks forskellige betegnelser: Crémant d'Alsace, Alsace, Alsace Côte de Rouffach, Alsace Vallée Noble, Alsace Grand Cru Steinert og Alsace Grand Cru Zinnkoepflé. Paul håber, at løgnene fra Pfaffenheim - Bergweingarten (en lille enkelt vingård inden for Côte de Rouffach og støder op til Grand Cru Steinert, som altid er og var,

Rieflé-brødrene deler en humanistisk og socialt ansvarlig tilgang til vinfremstilling. Overfor realiteterne på et globalt marked hentede de inspiration fra det berømte citat af Antoine de Saint-Exupéry: "Vi arver ikke Jorden fra vores forfædre, vi låner den fra vores børn."

OBS: Sælges kun på webshoppen og ikke i butikken.

Se en video om hele Alsace regionen HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2013 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 50 bedømmelser (2018 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 50 bedømmelser

Område og Producent

Rieflé-familiens rødder dykker dybt ind i historie og kultur fra Alsace. Deres identitet næres af ånden af vinmagere i Pfaffenheim og deres domaine er bygget i 1609, lige ved siden af den smukke kirke med et kor fra det trettende århundrede, I seks generationer har familien lavet vin. De er etableret i 1850. En familie affære hvis første sider er præget af to verdenskrige.

Første side blev skrevet af Joseph Rieflé (1908-2006) og hans kone Madeleine Freytag (1909-1988). Derefter gav Marthe og René Rieflé familiebedriften og dens vine et godt ry blandt mange Fra de blev firs år, Annick og Jean-Claude Rieflé, er nu omgivet af et team af engagerede medarbejdere. De har grebet de muligheder som blev følge af den europæiske union og de første frugter af globaliseringen. At opdage Alsace til nye forbrugere. Deres to sønner, Thomas og Paul, sluttede sig til gården i 2009 og 2010. Thomas forvalter vingården, og Paul har ansvaret for udvikling. Humanistiske og borgerlige værdier hele vejen igennem.

De to brødre, konfronteret med realiteterne i et globalt marked, besluttede konkret, at implementere det berømte citat fra Antoine de Saint-Exupéry: "vi skal ikke arve jorden fra vores forfædre, vi låner det til vores børn ". De har derfor udviklet sig og certificeret hele vingården i henhold til specifikationerne for Organic Agriculture. Udover respekt for jord, flora, fauna og sundhed, er økologisk landbrug det rigtige værktøj til vine fra Rieflé De placerer også vinbonden og præcisionen af ​​hans bevægelser midt i skabelsen af ​​gode vine. Håndværk er overdraget til en lokal sammenslutning af bistand til professionel reintegration, samtidig med at man registrerer området i en humanistisk og lokal solidaritet.

Denne sammenhængende og moderne tilgang til vinavl er i sidste ende skaberen af ​​en stærk identitet, en værdi, der ikke kan flyttes og en garanti for bæredygtighed i en verden i bevægelse. Deres credo er, at man  stræber efter at tilfredsstille kunderne over hele verden med Alsace-vine, der afspejler deres oprindelige terroirer. Disse vine bør matche deres livsstil og deres øjeblikke af lykke.

11