4,3 vivino

Carlo Revello & Figli - Barolo - Conca vinmarken

550,00 kr

 

"Morra rente"

Vinene kommer fra marker omkring landsbyen Barolo i Piemonte. Druen hedder Nebbiolo og den er den eneste drue der må bruges i Barolo vinen., Som unge er vinene ofte lukkede og præget af hårde tanniner. Men allerede efter et par år begynder de at åbne sig med meget komplekse dufte og smagsindtryk. Tanninerne bliver blødt helt op efter yderligere modning og efterlader godt lavede vine, til noget af verdens bedste vine.

Det er ikke for ingenting at vinene herfra kaldes: Vinenes konge, kongernes vin

 Der er fem kommuner med hver sin Barolo stil. La Morra med sine elegante og lettere vine gør deres vine til det sande udtryk.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2012
Alkohol15 %
Vivino4,3
tabs-icon1 Duft

Duft af træ, tjære og tobak

tabs-icon2 Smag

Vinen begynder at åbne sig og den viser sin dybe frugtnoter, som aldrig overdøves.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang lang eftersmag

Beskrivelse

Moderne enkeltmarks Barolo i særklasse!
Conca-vinmarken i Barolo, nærmere bestemt La Morra, er den tidligst beplantede i Carlo Revellos portefølje. Marken er 2.45 ha, ligger i 255 meters højde og stokkene nærmer sig de 70 år i gennemsnit. Conca-marken er den fjerde mindste i hele Barolo.
Stokkene bærer små, tykskallede druer pakket med smag og sød saft. Det afspejler sig i familiens smukke, rene og elegante Conca Barolo, der skinner i Carlo Revellos udgaven.

Carlo Revellos Barolo Conca får 14 dages maceration og modnes 24 måneder på franske egefade, hvor halvdelen er nye. Herefter 6 måneder på flaske for at slappe af. Højklasse struktur og elegance, men med stor moden og dyb frugt. Det her er moderne Barolo, som smager suverænt.

Se en video med Carlos søn, der fortæller lidt om vingården HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
price_qpr
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 46% mere.
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
best_user_rated
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

Elio Altares nærmeste disciple i La Morra har altid været de to Revellobrødre Carlo og Lorenzo. Nu har de delt deres vingård op i to, så deres vinuddannede børn ikke skulle slås om rorpinden på det oprindelige domæne. Det betyder, at Carlo Revello e Figli med tiden skal drives af Carlos to sønner, Erik og Niklas (han er svensk gift), der har 7,5 hektar af La Morras bedste marker at boltre sig på. At dømme ud fra domænets vine i debutårgangen 2012 bliver det en succeshistorie af rang: Saftdrivende vine med dyb, ren og balsamisk frugt, cremethed fra fadbehandlingen og markerede, men raffinerede tanniner er husets – og Carlos – kendetegn.

Listener-4