3,8 vivino

CARLO REVELLO & FIGLI BARBERA D`ALBA

195,00 kr
  • Køb 6 for 165.00 pr. fl. og spar 16%

 

"Si, Bene"

MMange Barolo vingårde laver også Barbera vin og det er godt, for vi er mange der kan lide denne frugtdrevne vin, som agere lidt mere moderat end Nebbiolo druens vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerBarbera
God TilPasta, pizza og risotto, Vildt
År2021
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
54 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften er ren, frisk og kirsebærdomineret med strejf af hindbær, marcipan, ribs, mynte og blommer.

tabs-icon2 Smag

Smagen er indhyllet i snorlige syre i sammenspil med skovbær og frugt i lange baner.

Beskrivelse

Revello-brødrene Carlo og Lorenzo har altid været de nærmeste disciple i La Morra til Elio Altare, der er en af de absolutte pionerer for den moderne fortolkning af Barolo. Altså med grønthøstning, kort maceration og lagring på de små barrique-fade, fremfor de klassiske og traditionelle store Botti-fade. La Morra er notorisk kendt for sine mere lette, livlige og drikkeklare Baroloer, hvilket matcher Revellos stil eminent.

Revello-brødrene valgte for år tilbage at dele deres vingård op i to, så deres vinuddannede børn ikke skulle slås om rorpinden på det oprindelige domæne. Det betyder, at Carlo Revello e Figli med tiden skal drives af Carlos to sønner, Erik og Niklas (han er svensk gift), der har 7,5 hektar af La Morras bedste marker at boltre sig på. At dømme ud fra domænets vine i debutårgangene bliver det en succeshistorie af rang: Saftdrivende vine med dyb, ren og balsamisk frugt, cremethed fra fadbehandlingen og markerede, men raffinerede tanniner er husets – og Carlos – kendetegn.

Frisk, friskere, Barbera d’Alba! For Carlo Revello er frugt og balance det store endegyldige mål. Og her må hans Barbera være ét stort pletskud. Macerationen (skindkontakten mellem skallerne og mosten) varer 6 dage og foregår på vandrette rotorfermentatorer. Den alkoholiske gæring tager 10 dage på ståltanke, ligesom den malolaktiske gæring også foregår på ståltanke. Efter vinificering lagrer vinen 8-9 måneder på store 2500 liters botti-fade og 12 måneder på flaske inden frigivelse til salg. Duften er ren, frisk og kirsebærdomineret med strejf af hindbær, marcipan, ribs, mynte og blommer. Paletten er indhyllet i snorlige syre i sammenspil med skovbær og frugt i lange baner.

God til pastaretter, svampe og lyst kød.

Se en lille video med en af sønnerne, der fortæller om vingården HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

Elio Altares nærmeste disciple i La Morra har altid været de to Revellobrødre Carlo og Lorenzo. Nu har de delt deres vingård op i to, så deres vinuddannede børn ikke skulle slås om rorpinden på det oprindelige domæne. Det betyder, at Carlo Revello e Figli med tiden skal drives af Carlos to sønner, Erik og Niklas (han er svensk gift), der har 7,5 hektar af La Morras bedste marker at boltre sig på. At dømme ud fra domænets vine i debutårgangen 2012 bliver det en succeshistorie af rang: Saftdrivende vine med dyb, ren og balsamisk frugt, cremethed fra fadbehandlingen og markerede, men raffinerede tanniner er husets - og Carlos kendetegn.

Listener-4