3,7 vivino

Valpolicella Superiore - Case Vecie DOC - Brigaldara

150,00 kr
  • Køb 6 for 99.75 pr. fl. og spar 34%

 

"The Basic!

Igennem generationer og atter generationer har der været dyrket vin her. En vin det til tider kunne være lidt tyndbenet og syrlig. Derfor fandt man ud af, at hvis man brugte denne Valpolicella vin og lod den "passerer" igennem fade i hvor der havde været Amarone, så kunne man få en fyldigere og mere frugtsød vin og så var den lettere at sælge. I dag er det stadig sådan, men når man som Brigaldara er top vinmager laver man altså også rigtig god basis Valpolicella Og denne vin er et sådan eksempel.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeFadpræget, Frisk, Frugtig, Let, Tør
DruerCorvina, Corvinone
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2017
Alkohol13,5 %
Vivino3,7
Duft

Farve mellem rubin- og granatrød. Dyb og ekspressiv aromatisk profil med noter af modne druer og blomster, friske og tørrede stenfrugter, dertil en skøn variation af kirsebær, bitterchokolade og tobak. Og så disse noter af spiritussyltet frugt.

Smag

Farve mellem rubin- og granatrød. Dyb og ekspressiv aromatisk profil med noter af modne druer og blomster, friske og tørrede stenfrugter, dertil en skøn variation af kirsebær, bitterchokolade og tobak. Og så disse noter af spiritussyltet frugt.

Beskrivelse

Stefano Cesaris Valpolicella Superiore er fremstillet ved at gære fuldmodne druer, hovedsaligt Corvina og Corvinonesorter dyrket på bakkerne ved Case Vecie. Case Vecie er lokalt dialekt for ”gammelt hus”.
Den lange og langsomme modning af druerne, udsat for stor forskel på dag og nat temperaturer, giver druerne høj syre, en karakteristisk spicy duft og en unik smag i den endelige vin. Den kraftige og tanninrige struktur er et resultat af udvælgelse af de bedste druer i marken og den bedste fermentationsteknik, brugt til at udtrække de fineste elementer i drueskindet. Valpolicella Superiore er en meget drikkelig vin, men samtidig en kompleks vin med en elegant og silkeblød tannin forårsaget af den lange modning på højt beliggende marker. Vinen lagres på 25 hl slavonsk egetræ i minimum et år for at sammensmelte druearomaer og fadaromaer til en perfekt harmoni.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se Nick's Wine Journal besøge Valpolicella HER

Hvad anmelderne siger

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2015 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 200 bedømmelser (2016 Årgang)

Område og Producent

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.
Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegnen af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer.

Markerne, hvoraf nogle få er lejede, er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelse mørkere frugt end det ofte ses fra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype.