- Beskrivelse
Vinen er produceret af Gamay-druer. Druerne er dyrket på vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år i Moulin-À-Vent, som er en del af Beaujolais-området i Frankrig. Druerne er håndplukkede, og vinen har været lagret 18 måneder på egetræsfade.
Grand Cru kommunen Moulin a Vent en af de 10 Grand Cru kommuner. Jordebunden er granit, kalk og limsten.
Se en intro video HER
Se vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
- Blandt top 10% af alle vine i regionen
- Område og Producent
Siden grundlæggelsen i 1865 har huset Mommessin valgt og vinificeret Gamay, den suveræne sort i Beaujolais. Der er etableret mange partnerskaber baseret på tillid, dyb gensidig respekt og evigt fornyet motivation.
Disse partnerskaber er blevet smedet gennem årene, men de ældste er med Château de Montmelas. Denne tidligere middelalderlige fæstning fra det 10. århundrede, som tilhørte Seigneurs af Beaujeu, Den blev erhvervet i 1566 af familien, som stadig ejer den i dag 446 år senere, og som startede vinproduktion på det omkringliggende land. Ejendommen dækker i dag 55 hektar på skråningerne omkring Château.
Vinmarkerne er plantet med en tæthed på 10.000 vinstokke pr. hektar, som i Bourgogne, beskåret enten i den traditionelle fritstående bæger eller som en "cordon de royat" med træning. Høstning sker ved hånd og vin fremstilles ifølge den traditionelle Beaujolais-metode, med semi carbonic maceration, der varer mellem 8 og 15 dage. Vinene modnes i beton kar og ser ikke et egefad. Ren frugt ud til dig.