Mommessini - Moulin-À-Vent Grand Cru - Beaujolais

175,00 kr

 


"Cru de Mølle"


Beaujolais er Bourgognes enfant terrible. Dette ud sted. Dette landskab. Denne vinkultur. Beaujolais er Bourgogne, men Bourgogne er ikke Beaujolais. Helt anden vin, andre druer og bare helt anderledes. I gamle dage var Beaujolais mest kendt for, at være det første vindistrikt som kom med den nye vin fra det nyeste vinår. Racet herop foregik i hurtige rallybiler og november måned var en travl tid for de københavnske in cafeer.


I dag er alt vendt om og i dag  er området i gang med en storhedstid. Vinene bliver bedre og bedre. Mere kraftfulde, mere komplekse, men stadig med den gamle ånd. Finesse og elegance og gode køb er med til at gøre vinene populære og her i Wineboutique øger vi lanfsomt men sikkert sortimentet.

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
druerGamay
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2013
Alkohol13 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Detaljer

Vinen er produceret af Gamay-druer. Druerne er dyrket på vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år i Moulin-À-Vent, som er en del af Beaujolais-området i Frankrig. Druerne er håndplukkede, og vinen har været lagret 18 måneder på egetræsfade.

I glasset

Detaljer

Det er en skøn vin med intens rød farve med et rubinrødt skær, delikat duft af sorte frugter, blåbær, krydderier og blomster med et strejf af vanilje. Fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af sorte frugter og et elegant strejf af egetræ, solide tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.
Område og Producent

Detaljer

Siden grundlæggelsen i 1865 har huset Mommessin valgt og vinificeret Gamay, den suveræne sort i Beaujolais. Der er etableret mange partnerskaber baseret på tillid, dyb gensidig respekt og evigt fornyet motivation. Disse partnerskaber er blevet smedet gennem årene, men de ældste er med Château de Montmelas.Denne tidligere middelalderlige fæstning fra det 10. århundrede, som tilhørte Seigneurs af Beaujeu, Den blev erhvervet i 1566 af familien, som stadig ejer den i dag 446 år senere, og som startede vinproduktion på det omkringliggende land. Ejendommen dækker i dag 55 hektar på skråningerne omkring Château. Vinmarkerne er plantet med en tæthed på 10.000 vinstokke pr. hektar, som i Bourgogne, beskåret enten i den traditionelle fritstående bæger eller som en "cordon de royat" med træning. Høstning sker ved hånd og vin fremstilles ifølge den traditionelle Beaujolais-metode, med semi carbonic maceration, der varer mellem 8 og 15 dage. Vinene modnes i beton kar og ser ikke et egefad. Ren frugt ud til dig.