3,6 vivino

Domaine Labruyére - Cour de Terroirs - Moulin-A-Vent - Beaujolais

Tilbuds Pris: 139,00 kr

Før Pris: 189,00 kr

 

'Hay Gamay'

Edouard Labruyère laver noget af det bedste vin i Beaujolais. Punktum. Stilen er umiskendeligt burgundisk med fokus på elegance, frugt så blød som syltekirsebærskind og med stort lagringspotentiale.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
OmrådeBeaujolais
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerGamay
God TilBløde Oste, Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2013
Alkohol13 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Domaine Labruyére er et af de ældste vingårde i Beaujolais, grundlagt som det er i 1850.

I 2008 mange generationer efter grundlæggelsen er det stadig Labruyére familien der driver gården og nu hedder chefen Edouard. Han har givet gården mere dynamik og er meget meget overbevist om sine egne evner og helt med rette.

Vingårdens hjemmeside

 

Hvad anmelderne siger

Beaujolais på et helt andet niveau: Mørk og saftig, bourgognetæt frugt, lakrids og salvie i eftersmagen. Seriøs vin fra én af områdets topproducenter siden 1870.
★★★★★ Vinavisen.dk og Ugens vin i Vinforum.

Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 12 gange mere
Blandt top 10% af alle vine i verden
I glasset
Denne vin kommer fra en mark, som ligger mod sydøst og har masser af små sten mellem et tykt lag ler og som giver en super mineralitet til vinen og et stort lagringspotentiale. Høsten fandt sted 1 oktober under gode forhold. Sommeren havde været varm og druerne var dejligt modne. Nu var det koldt og tørt og derved fint høstvejr. Der har ikke været så sen en høst i 20 år og vinene er skønne med masser af struktur og intensitet, samt dejlig frugt. Vinen gærede i beton eller ståltanke og har lagret 13 måneder på fad. Duften er nu sorte frugter, lakrids, samt røgede og krydderagtige noter. Smagen er blød med en rød frugt og en snip af mørk chokolade. Tanninerne er fine og integrerede og eftersmagen er rigtig lang. Du kan gemme vinen helt op til 10 år fra høstdato.
Område og Producent
Labruyére er en meget konservativ og traditionel vingård med stærke værdier, moral og kultur. familen er hårdt arbejdende og praktisere bæredygtighed i markerne, så de kan efterlade en sund jord til efterfølgende generationer. Domainet er kendt for at lave længelevende vine, hvilket tit er usædvanligt for vine fra Beaujolais. 10 til 15 år kan vinene fra Labruyére udvikle sig.