3,9 vivino

Domaine Labruyére - Cour de Terroirs - Moulin-A-Vent - Beaujolais

184,50 kr

 

'Hay Gamay'

Edouard Labruyère laver noget af det bedste vin i Beaujolais. Punktum. Stilen er umiskendeligt burgundisk med fokus på elegance, frugt så blød som syltekirsebærskind og med stort lagringspotentiale.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
OmrådeBeaujolais
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerGamay
God TilBløde Oste, Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2018
Alkohol13 %
Vivino3,9
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften er nu sorte frugter, lakrids, samt røgede og krydderagtige noter.

tabs-icon2 Smag

Smagen er blød med en rød frugt og en snip af mørk chokolade. Tanninerne er fine og integrerede

tabs-icon3 Eftersmag

eftersmagen er rigtig lang

Beskrivelse

Domaine Labruyére er et af de ældste vingårde i Beaujolais, grundlagt som det er i 1850.

I 2008 mange generationer efter grundlæggelsen er det stadig Labruyére familien der driver gården og nu hedder chefen Edouard. Han har givet gården mere dynamik og er meget meget overbevist om sine egne evner og helt med rette.

Denne vin kommer fra en vinmark i Moulin-A-Vent, som ligger mod sydøst og har masser af små sten mellem et tykt lag ler og som giver en super mineralitet til vinen og et stort lagringspotentiale.
Høsten fandt sted i oktober under gode forhold. Sommeren havde været varm og druerne var dejligt modne. Nu var det koldt og tørt og derved fint høstvejr. 
Vinen gærede i beton eller ståltanke og har lagret 13 måneder på fad.

Stilen her trækker til fulde på Beaujolais’ historie som terroir-vin og på Gamays magiske evner i områdets granitundergrund. Domænet bruger i øvrigt ‘aflagte’ fade fra Jacques Prieurs bedste vine til fadlagringen! Beaujolais på et helt andet niveau: Mørk og saftig, bourgognetæt frugt, lakrids og salvie i eftersmagen. Seriøs vin fra én af områdets topproducenter siden 1870.
Med vinstokke, der gennemsnitlig er over 50 år gamle er forventningerne til Coeur de Terroir fra mægtige Moulin á Vent tårnhøje! Men det kan vinen heldigvis sagtens bære. Stilen er mere kraftfuld og mørk end de fleste Beaujolais. Der er blommer, boysenbær, mørke kirsebær, mokka og røgede noter, der spiller fantastisk sammen med de bløde tanniner. Glem alt om intetsigende Beaujolais’er uden autensitet eller personlighed – det her er terroir på højt niveau, og lever dermed glimrende op til sit navn.

Det er et comeback af dimensioner, som Edouard Labruyere har planer om for sin familievirksomhed i Beaujolais-kommunen Romaneche-Thorins. Siden 1850 har hans familie været i besiddelse af nogle af de bedste cru-marker i Beaujolais’ vel nok fornemmeste cru, Moulin-a-Vent, heriblandt den mark, der omringer kommunens berømte vindmølle. Da Labruyère-familien også ejer superhuset Jacques Prieur i Bourgogne, var det naturligt at hive ekspertise ind derfra i form af ønologen Nadine Gublin – der er med andre ord lagt i ovnen til top-seriøs Beaujolais milevidt fra forne tiders lillablå tyggegummiduftende saftevand.

Vingårdens hjemmeside

 

Hvad anmelderne siger

Beaujolais på et helt andet niveau: Mørk og saftig, bourgognetæt frugt, lakrids og salvie i eftersmagen. Seriøs vin fra én af områdets topproducenter siden 1870.
★★★★★ Vinavisen.dk og Ugens vin i Vinforum.

price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 12 gange mere
top_rankedBlandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

Labruyére er en meget konservativ og traditionel vingård med stærke værdier, moral og kultur. familen er hårdt arbejdende og praktisere bæredygtighed i markerne, så de kan efterlade en sund jord til efterfølgende generationer. Domainet er kendt for at lave længelevende vine, hvilket tit er usædvanligt for vine fra Beaujolais. 10 til 15 år kan vinene fra Labruyére udvikle sig.

Det er et comeback af dimensioner, som Edouard Labruyere har planer om for sin familievirksomhed i Beaujolais-kommunen Romaneche-Thorins. Siden 1850 har hans familie været i besiddelse af nogle af de bedste cru-marker i Beaujolais’ vel nok fornemmeste cru, Moulin-a-Vent, heriblandt den mark, der omringer kommunens berømte vindmølle. Da Labruyère-familien også ejer superhuset Jacques Prieur i Bourgogne, var det naturligt at hive ekspertise ind derfra i form af ønologen Nadine Gublin – der er med andre ord lagt i ovnen til top-seriøs Beaujolais milevidt fra forne tiders lillablå tyggegummiduftende saftevand.